To rådgivningsselskaber får ny fælles topchef

En ny adm. direktør er fundet til de to nordjyske rådgivningsselskaber Kvæg- og Svinexperten. Ansættelsen markerer samtidig et generationsskifte i selskaberne.
Torsten Gruhn, der overtaget posten som frontfigur i begge selskaber. Han kommer fra en stilling som afdelingschef i Seges Innovation.
Torsten Gruhn, der overtaget posten som frontfigur i begge selskaber. Han kommer fra en stilling som afdelingschef i Seges Innovation.

Med store ambitioner følger et skift i toppen af de to nordjyske rådgivningsselskaber Kvæg- og Svinexperten.

Selskaberne, der rådgiver landbrugsvirksomheder inden for alle områder af kvæg- og svineproduktion, får derfor en ny, fælles mand ved roret d. 1 maj.

Det bliver Torsten Gruhn, der overtaget posten som frontfigur i begge selskaber, fremgår det af en pressemeddelelse.

Her bliver det beskrevet, at Torsten Gruhn har 27 års erfaring fra landbrugsrådgivningsbranchen, og at han siden 2016 har været afdelingschef i Seges Innovation – først i erhvervsøkonomi og senest i ledelse og økonomi.

”I ejerkredsen har vi ambitioner om at styrke vores position yderligere og om en fortsat udvikling af begge vores forretninger. Det har været afgørende for os at finde en kandidat, der kan stå i spidsen for det arbejde,” siger Henrik Hardboe Galsgaard i pressemeddelelsen.

Han er adm. direktør i landboforeningen og rådgivningsvirksomheden Fjordland, der deler ejerskabet med landboforeningen og rådgivningsvirksomheden Agri Nord.

Nogle af de vigtigste opgaver for den nye direktør bliver at tiltrække nye kunder og kompetente medarbejdere, og aktivt repræsentere Kvæg- og Svinexperten i strategisk sammenhæng, lyder det fra direktøren.

Samtidig markerer ansættelsen også et generationsskifte hos de to rådgivningsinstanser, da chefkonsulenterne begge steder, Jørgen Kristensen og Mads Waidtløw, har ønsket at trappe ned.

Godt år for kvæg

For nyligt aflagde Kvægxperten regnskab for 2021, som viste en vækst på knap 190 pct. siden sidste års regnskab.

Selskabet fik et positivt resultat på 492.498 kr. mod sidste års bundlinje, der landede på 171.000 kr.

”I foråret færdiggjorde vi arbejdet med klimatjekkene for Arla, og sidst på foråret fik vi fornyet opgaven for Arla med at lave nye klima tjek for over 450 kvægbrug i vores område og helt til Skagen,” stod der i selskabets ledelsesberetning.

Nordjyske kvægrådgivere oplever eksplosiv vækst i rekordår

I årets løb har selskabet ansat nye medarbejdere for at være rustet til opgaverne og sikre det glidende generationsskifte blandt medarbejderne, fremgår det også i årsregnskabet.

Derudover fusionerede Kvægxperten med Fjordland kvæg, Lemvig ved årets begyndelse og positionerer sig dermed stærkere på markedet med endnu flere rådgivningsfacetter.

Bruttofortjenesten skød også i vejret i løbet af året og steg fra 4,6 mio. kr. til 5,3 mio. kr. i 2021.

Kvægxperten er dannet af Landbothy, Landbo Limfjord og Agri Nord og blev grundlagt i 2017.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også