Lantmännen køber andel i ægvirksomhed

Det svenske grovvareselskab Lantmännen køber 30 pct. af aktierne i en svensk emballagevirksomhed. Købet sker som led i strategien om at øge investeringer i fødevareforsyningen.
Foto: PR-foto Lantmännen
Foto: PR-foto Lantmännen

Andelskoncernen Lantmännen har netop opkøbt 30 pct. af KG:s Ägg, som er en svensk virksomhed, der producerer emballage til æg.

Det oplyser Lantmännen i en pressemeddelse.

”Ægproduktion er en vigtig del af svensk landbrug. Vi ser interessante muligheder i samarbejde med KG:s Ägg, når det kommer til fortsat udvikling inden for produktkoncepter, bæredygtighed og foder,” siger Per Olof Nyman, adm. direktør i Lantmännen, i meddelelsen.

KG:s Ägg har siden 2015 har været majoritetsejer af Stjärnägg, der er Sveriges største leverandør af æg. Om dagens handel giver Lantmännen en ejerandel i Stjärnägg fremgår ikke.

Købet giver ifølge grovvareselskabet nye muligheder i forhold til den svenske værdikæde og er i tråd med grovvarekæmpens mål om at øge investeringer inden for fødevareforsyning i Sverige.

”Partnerskabet vil øge vores konkurrenceevne og give os muligheder for at nå vores mål endnu hurtigere inden for områder som produktudvikling og bæredygtighed for at levere øgede kundefordele,” siger Erik Pettersson, adm. direktør i KG:s Ägg.

Emballagevirksomheden har allerede arbejdet tæt sammen med Lantmännen i et stykke tid inden for områder som foderudvikling.

I forbindelse med at opkøbet træder i kraft, vil Carl-Peter Thorwid, chef for Lantmännen forretningsområde Cerealia, tage plads i bestyrelsen for KG:s Ägg. Det er planlagt til at finde sted 1. april.

Lantmännen investerer i plantebaseret selskab for at styrke sin markedsposition

Arvtager til topposten i svensk grovvarekoncern er fundet internt

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Photo: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også