Dansk landmand i Ukraine overvejer fremtiden: "Vi skal af med grisene, før vi kan rejse herfra"

Trods en russisk invasion har Jeppe Bendix endnu ikke forladt Ukraine, hvor han driver svine- og kvægproduktion. Bedriftens medarbejdere ønsker at fortsætte arbejdet.
Foto: Daniel Hjorth
Foto: Daniel Hjorth

Selvom den danske svine- og kvægproducent Jeppe Bendix befinder sig i en krigszone, så har den danske landmænd ikke besluttet sig, om han skal forlade Ukraine, hvor han har boet i 16 år.

Bedriften Danam Farms ligger 50-60 kilometer fra de nærmeste eksplosioner, og lige nu vurderer Jeppe Bendix, at krigen ikke kommer tæt på hans bedrift.

Det skriver Politiken.

”Jeg tænker, at vi må se, hvordan vi kan vurdere situationen dag for dag. Der er ingen tvivl om, at hvis jeg havde haft en murstensfabrik, var jeg for længst taget hjem. Men vi har levende dyr, som skal passes, og vi skal af med grisene, før vi kan rejse herfra,” siger Jeppe Bendix Jørgensen til mediet.

Landmandens medarbejdere arbejder fortsat på bedriften, selvom Jeppe Bendix torsdag - dagen hvor Rusland invaderede landet - havde tilbudt dem at holde fri.

I tilfælde af strømnedbrud har han købt nok benzin til en generator, der kan holde produktionen i 14 dage, men både strøm og netværk virker fortsat.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også