Eksportør til Rusland overvejer at sætte handel på standby

Virksomheden Pecus International, der sælger kvier til Rusland, frygter for den ulmende storkonflikt i området, der potentielt set kan koste virksomheden eksistensen.
Foto: Denis Balibouse/AFP / POOL
Foto: Denis Balibouse/AFP / POOL

Ruslands potentielle invasion af Ukraine og følgende sanktioner mod Vlademir Putins styre kan ramme danske virksomheder hårdt. Det gælder bl.a. virksomheden Pecus International, der sælger blandt andet kvier og rugeæg.

Det skriver DR.

Omkring 60-70 pct. af omsætningen i Pecus International kommer fra Rusland, hvor reglerne tilsiger, at kvier skal i en karantænestald i 28 dage, før de kan blive fragtet til Rusland. Derfor har virksomheden store overvejelser om, hvordan situationen skal håndteres.

”Vi kan komme til at vente i umindelige tider på at få pengene, hvis vi får dyrene ind i Rusland, og det er derfor, vi er i dybe spekulationer og vurderinger af, om vi skal sætte handlen på standby allerede nu,” siger Holger Bøgebjerg Sørensen, der er direktør og ejer i Porcus International samt flere andre selskaber som Porc-Ex.

Han peger på, at situationen i sidste ende kan koste virksomhedens eksistens.

Porcus Internationa lavede i regnskabsåret 2020/21 et overskud på 1,2 mio. kr. mod 3,0 mio. kr. året forinden. Bruttofortjenesten lød på 6,1 mio. kr. mod 8,4 mio. kr. i 2019/20.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også