Større svineprojekt end ventet fremkalder naboklager

To svinestalde i et større udvidelsesprojekt bliver større end først antaget. Det har vakt nye indsigelser fra naboer, der også klagede ved de oprindelige byggeplaner.
Foto: Peter Hove Olesen
Foto: Peter Hove Olesen

Der er opstået fornyet opstandelse fra naboer til et svineprojekt, hvis ejer har anmodet om at udvide to svinestalde yderligere.

Martin Agerskov, der er bygherren til projektet, har anmodet Lemvig Kommune om at udvide staldene med yderligere 15 og 25 meter, men det kommer ikke til at ske uden klager fra naboer, der siden svineproducent første ansøgning har forholdt sig kritiske.

Det skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

”Jeg gør blandt andet indsigelse mod byggeriet på grund af de lugt-gener, der helt sikkert kommer. Jeg frygter, at lugten fra svinefarmen bliver meget generende for os. Vi bor lige øst for den, så når vinden er i vest - hvilket den ofte er - så får vi lugtgener,” siger Claus Larsen, hvis ejendom ligger tættest på bedriften, til mediet.

Lemvig Kommune oplyser, at rettelserne til den oprindelige ansøgning, der kom to år tidligere, er blevet godkendt. Ifølge Martin Agerskov var der tale om en fejl i den første miljøansøgning til kommunen.

”Vi søgte om tilladelse til et produktionsareal på 4300 kvadratmeter, hvilket svarer til, at vi kan have cirka 6000 grise i staldene ad gangen, hvis det er grise fra 30 kilo til slagtevægt. Men staldanlægget var dimensioneret forkert, så der ikke kunne være de tilladte 6000 grise i dem. Det kan der, når vi forlænger dem,” siger Martin Agerskov.

Byggeriet er godkendt til omkring 6000 svin ad gangen, og den årlige produktion vil være på ca. 20.000 sopolte.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også