AgriWatch

Naboer klager over stor ny svinestald: "Vi finder det sidste krudt frem"

Et nyt byggeri er undervejs i Sydjylland, hvor der efter planen skal produceres 156.000 smågrise årligt. Projektet møder dog stor modstand fra naboer, mens kommunen afviser protesterne.

Foto: Finn Frandsen

Det er sjældent uden protester, når der i disse år opføres nye store svinestalde.

Også smågriseproducenten Niels Pedersen, der ejer Avlscenter Møllevang, fra Holsted øst for Esbjerg møder modstand mod at opføre et nyt 24.000 kvadratmeter anlæg, som årligt skal producere 156.000 smågrise.

Det skriver Jydskevestkysten.

Utilfredsheden kommer fra et uangivent antal naboer, der mener, den nye stal er for stor og vil have for store negative miljøpåvirkninger.

”Hvor ville jeg ønske, at vi bare kunne få lov at leve i fred og ro herude. Nu har vi kæmpet imod først vindmøllerne og nu svinefarmen og solcellerne siden 2015, så vi er ved at være godt brugte, men vi finder det sidste krudt frem. Det kan jeg godt garantere,” siger Anna Marie Møller, der vil kunne se svinefarmen fra sin have.

Naboerne forlanger, at der bliver lavet en VVM-undersøgelse, men det mener kommunen ikke er nødvendigt ifølge lovgivningen. Smågriseproducent vil ikke kommentere projektet, der vurderes at koste mellem 80 og 120 mio. kr.

Naboernes indsigelse skal senest indsendes den 8. februar.

Mere fra AgriWatch

Statsministeren udskriver valg

Tirsdag den 1. november skal danskerne til valg, fortæller statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde onsdag.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch