AgriWatch

Skiftende vejr forsinker årets roekampagne

Skiftende temperaturer giver rådne roer, og det forlænger årets kampagne hos sukkerfabrikken i Nakskov.

Foto: Jan Grarup

Frostvejret omkring nytår efterfulgt af plusgrader har fået en del af årets roehøst til at rådne. Det kan forlænge roekampagnen med nogle dage end ellers planlagt.

Det skriver Lolland-Falsters Folketidende.

”Vi er lidt udfordret på roekvaliteten. Vejret sætter forrådnelse i gang i roerne, så vi begynder at få roer ind, der ikke er så gode. Og så kan vi ikke køre top-speed,” lyder det fra Allan Borreskov, der er fabriksdirektør hos Nakskov Sukkerfabrik, til mediet.

På fabrikken tilsætter de et enzym, så saften løber langsommere. Det sætter hele processen ned i fart, og derfor må kampagne forlænges.

Sukkerfabrikken har bedt leverandører sortere de synligt rådne roer fra, og det giver en natuligt højere pris i slutningen af kampagnen.

Generelt kan de danske sukkerroedyrkere se frem til en bedre pris, efter brancheforeningen i 2021 forhandlede sig til bedre vilkår og en samlet stigning på 1,25 euro (9,3 kr.) pr. ton roer på etårige kontrakter. Det kunne AgriWatch fortælle i juni.

I 2020 var det gennemsnitlige udbytte hos danske sukkerdyrkere på 13,8 ton sukker pr. hektar, som var det næstbedste nogensinde.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch