Firstfarms køber ungarsk landbrug med 1600 hektar

Det børsnoterede landbrugsselskab betaler et tocifret millionbeløb for et ungarsk selskab, der omfatter afgrødeproduktion, siloanlæg og maskinpark. Landbrugets produktion skal bruges til svinefoder til de omkringliggende bedrifter.
Foto: PR-foto Firstfarms
Foto: PR-foto Firstfarms

Det danskejede storlandbrug Firstfarms køber ungarsk landbrug med 1600 hektar.

Der er tale om selskabet Try-Béta Kft., som Firstfarms betaler 26 mio. kr. for. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Med i købet følger et siloanlæg med en kapacitet på 6900 ton, en maskinpark og de 15 medarbejdere, som arbejdede for bedriftens tidligere ejere.

"Der er tale om en virkelig god handel med stor betydning for den fremtidige udvikling af vores forretning i Ungarn. Vi ejer og driver i forvejen nabolokationerne med griseproduktion, og kan med overtagelsen af Try-Béta styrke vores cirkulære drift i området, til gavn for miljøet, og til gavn for os selv," siger adm. direktør i FirstFarms Anders H. Nørgaard.

Bedriftens afgrøder skal bruges til foder til Firstfarms omkringliggende svineproduktioner, der lige nu er under udvidelse, fortæller direktøren.

"Try-Béta’s maskinpark skal desuden udnyttes på alle vore lokationer i nærheden," siger Anders H. Nørgaard.

Den ungarske bedrift og Firstfarms har op til nu haft et samarbejde, hvor Firstfarms gødning fra sin svineproduktion er blevet brugt på de 1600 hektar.

Med opkøbet råder Firstfarms nu over 19200 hektar jord i drift, hvoraf 8700 er ejet.

Opkøbet vil ikke have nogen indflydelse på Firstfarms forventninger for 2021, hvor ebitda vil lande i intervallet 100-120 mio. kr., og ebit vil ende på 50-70 mio. kr.

AgriWatch har tidligere beskrevet, hvordan investeringskassen bugner hos storlandbruget.

Med foreløbigt to større salg i Rumænien, hvor Firstfarms indbragte henholdsvis 40 mio. og 104 mio. kr., har det likvide beredskab aldrig været større hos selskabet, og en del af pengene har nu fået ben at gå på.

Firstfarms opererer i landene Rumænien, Ungarn, Tjekkiet og Slovakiet. Selskabet ejer 2500 køer og 2600 ungdyr. Dertil har koncernen 4800 søer, der producerer 165.000 smågrise og 100.000 slagtegrise om året.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også