AgriWatch

Bill Gates ejer nu mest landbrugsjord i USA

Microsoft-stifteren og verdens fjerde rigeste person, Bill Gates, har bygget en massiv portefølje op af landbrugsjord i 18 stater i USA.

Foto: Susan Walsh/AP/Ritzau Scanpix

I en årrække har Bill Gates købt mere og mere landbrugsjord i USA, og han kan sammen med hustruen Melinda Gates nu kalde sig den privatperson med mest ejerskab af landbrugsjord i landet.

Det skriver Forbes.

Bill Gates, der er verdens fjerde rigeste person med en samlet formue på 121 mia. dollar ifølge Forbes, har købt landbrugsjord i 18 amerikanske stater. I alt råder han via firmaet Cascade Investments over 242.000 hektar landbrugsjord.

Modtag AgriWatchs nyhedsbrev gratis!

De stater, hvor han ejer mest, er i Louisiana, Arkansas og Nebraska. Her ejes henholdsvis 69.071, 47.927 og 20.588 hektar jord.

Selv om Gates ikke typisk associeres med landbrug, så har han og Melinda Gates via deres fond blandt andet tidligere investeret 306 mio. dollar i at fremme bæredygtig landbrugsdrift med højt høstudbytte i Afrika og Asien.

Amerikansk agtechfirma sikrer trecifret millionbeløb til at erstatte kunstgødning 

Tidligere topchef for globalt råvareselskab spår stor fremtid for landbrugets CO2-certifikater

Global råvarehandler sælger stor aktieandel til arabisk selskab

Verdens største råvarehandlere mødtes på Davos og skabte ambitiøs blockchain-virksomhed 

Mere fra AgriWatch

Danfoss leverer bedre end forventet efter stærk afslutning på 2020

Selvom både salget og driftsindtjeningen i 2020 har taget et dyk nedad som følge af corioonakrisen, slutter Danfoss året med en fyldt ordrebog og leverer bedre end ventet. Koncernens division Power Solutions, der blandt andet leverer hydraulik til landbrugsmaskiner, var især ramt af coronapandemien.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch