AgriWatch

Kartoffelmelfabrik vil etablere solcellepark

Karup Kartoffelmelfabrik er ikke den eneste med planer om en solcellepark i Viborg-egnen. Således er seks projekter sendt afsted til kommunen.

Foto: PR Obton

Solcelleparker er i høj kurs i Viborg Kommune, der i den seneste tid har modtaget seks forslag til nye solcelleparker.

En af disse er Karup Kartoffelmelfabrik, der er gået sammen med firmaet Eurowind Energy om etableringen af en solcellepark på omkring 80 hektar, skriver Viborg Stifts Folkeblad.

"Vi bruger en masse strøm, men vi er også energi- og miljøbevidste. Derfor vil det passe fint med en masse solceller, der kan mere end dække vores eget forbrug på årsbasis," siger Vagn Nielsen, adm. direktør for Karup Kartoffelmelfabrik, til mediet.

Solcelleanlægget anslås at producere 66.000 megawatttimer, som svarer til forbruget i 16.500 husstande.

Foruden de seks forslag er der kommet tre forespørgsler ind til lignende projekter i kommunen.

Mere fra AgriWatch

EU-politikere vil suspendere CAP-krav

En fortsat krig i Ukraine får nu EU-Parlamentets landbrugsudvalg til at bede om dispensationer på unionens fælles landbrugspolitik. Midlertidige fravigelser kan være måde at imødegå mangel på fødevare, fremgår af internt brev. Meldingen møder dansk opbakning.

Tørken kradser hul i europæisk høsthåb

Efter meldingen om at EU’s største producent af hvede risikerer at ramme sin varmeste maj måned nogensinde midt i en afgørende periode, øges frygten for problemer med den globale kornforsyning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch