AgriWatch

Agri Nord: Landbruget ikke omfattet af ny hjælpepakke

Landbruget må spejde forgæves efter en økonomisk håndsrækning i den hjælpepakke, der blev præsenteret torsdag. Coronakrisen vil dog ramme landbruget på længere sigt, mener strategisk rådgiver.

Foto: Fabian Bimmer/Reuters/Ritzau Scanpix

Mælke- og svineproducenter får ikke gavn af den hjælpepakke, som samtlige af Folketingets partier er blevet enige om.

Det skriver rådgivningsvirksomheden Agri Nord.

Regeringen vil give kompensation til selvstændige

Den massive hjælpepakken blev præsenteret torsdag formiddag og skal fungere som en hånd under de små og mellemstore virksomheder, der bliver ramt af de seneste tiltag for at bremse spredningen af coronavirus.

"Der er umiddelbart ikke yderligere hjælp at hente i forhold til den forrige pakke. Den første hjælpepakke, der kom, giver landmænd mulighed for at udskyde indbetaling af moms og B-skat, og hvis en ansat på et landbrug bliver syg som følge af coronavirussen, kan arbejdsgiveren få betaling for sygedagene allerede fra dag et," siger strategisk rådgiver i Agri Nord, Peter Møller.

Få overblikket: Sådan vil Folketinget hjælpe erhvervslivet gennem krisen

I øjeblikket undersøger Agri Nord dog, om minkavlere kan få gavn af hjælpepakken. Det skyldes, at Kopenhagen Fur måtte aflyse februarauktionen.

Den nye hjælpepakke henvender sig primært til tvangslukkede forretninger som restauranter og frisører. Selvom landbruget ikke er direkte ramt af tvangslukninger eller andre tiltag, så tror Agri Nord, at coronakrisen på længere sigt vil sætte sine spor i landbruget.

"Vi ser allerede, at olieprisen er styrtdykket, og så plejer kornprisen at følge med. Derudover er den lange rente steget fra 1 til 2 pct. i grove træk, og det kommer til at påvirke landbruget," siger Peter Møller.

Erhvervsliv roser milliardhjælpepakke: Danmarkshistoriens største økonomiske sikkerhedsnet

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch