Lokale politikere fortvivlet over udvidelse af stort kvægbrug

Mælkeproducenten Jørn Kjær Madsen har mod lokale politikeres ønske fået lov at udvide sit landbrug tæt på en landsby i Sydvestjylland. Nu vil de lokale politikere have ministre til at kigge på reglerne.
Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix
Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Lokale politikere fra Esbjerg Kommunes Plan & Miljøudvalg er bekymrede over, at det er muligt for landbrug at udvide bedrifter tæt på mindre landsbyer, uden at politikerne kan stille noget op.

Det skriver Jydskevestkysten.

Utilfredsheden har fået udvalget til at sende et brev til miljøminister Lea Wermelin, fødevareminister Mogens Jensen og erhvervsminister Simon Kollerup med håb om, at de vil gå ind og regulere kommunernes myndigheder i sådanne sager.

"Vi har været fortvivlede over, at vi i udvalget var nødt til at sige ja til så store landbrug tæt på mindre landsbyer, og at det er muligt at udvide et eksisterende landbrug, uden at vi som kommune kan gribe ind," siger udvalgsformand Karen Sandrini til Jyskevestkysten.

Debatten er blandt andet blusset op, efter at en af landets største mælkeproducenter, Jørn Kjær Madsen, har fået tilladelse til en stor udvidelse i Jernved.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Landbrugshandlerne, der tinglyses, leveres af Resights. | Photo: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

For abonnenter