AgriWatch

Dansk landbrug tabte mest værdi af alle EU-lande i 2018

En ny opgørelse fra EU's statistikkontor viser, at 2018 var et skidt år for dansk landbrug. Omvendt steg den samlede landbrugsproduktion i EU i værdi.

Foto: Ricky John Molloy/Politiken/Ritzau Scanpix

Dansk landbrug havde et skidt år i 2018 og led et værditab på 8,9 pct.

Det skriver Altinget med henvisning til en ny opgørelse fra EU's statistikkontor, Eurostat.

Ifølge opgørelsen steg den samlede landbrugsproduktion i EU i værdi med 0,6 pct. i 2018 i forhold til 2017, mens det danske bidrag tog det største skridt tilbage af alle lande. I alt havde EU's landbrugsproduktion en værdi i 2018 på 434,3 mia. euro, hvoraf det danske landbrug stod for 10,1 mia. euro eller 75,6 mia. kr.

Den største fremgang oplevede Slovenien, hvor værdien i 2018 steg med 17,9 pct., mens Rumænien oplevede den næststørste stigning på 8,0 pct.

I den kedelige ende af skalaen oplevede Sverige en tilbagegang på 8,8 pct.

Mere fra AgriWatch

Gartner forventer bedre tilstande til foråret

Fynske Alfred Pedersen & Søn forventer, at de 30 afskedigede medarbejdere og mere normale el- og gaspriser vender tilbage til foråret. Prisen på tomater vil dog stige: "Detailhandlen virker mere nervøs, end vi gør," siger direktøren.

Når hun savner forandring i verden, skaber hun den selv

Portræt: Marie-Louise Boisen Lendal er træt af unge, der brokker sig over klimakrisen, men som ikke tager handling. Selv stiftede hun tænketanken Frej, da hun mente, den manglede. Under sin barsel har hun startet en mødregruppe med fokus på karriere frem for babystrik.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch