AgriWatch

Kina køber ny stor ladning soja i USA

Den seneste tid har kineserne ligeledes foretaget store opkøb af amerikansk svinekød.

Foto: AP/Ritzau Scanpix

Kinesiske importører har mandag igen købt amerikanske sojabønner. Nærmere bestemt har de private virksomheder i Kina købt ti skibsladninger eller 600.000 ton sojabønner fra amerikanske landmænd til levering fra oktober til december.

Det skriver Reuters med henvisning til to unavngivne råvarehandlere.

Købene af sojabønner kommer efter en række andre landbrugskøb i USA fra kinesisk side, blandt andet en tilsvarende ladning soja for knap et par uger siden, men også efter, at kinesiske regeringsfolk pludselig og uden forklaring i sidste uge aflyste besøg i en række amerikanske landbrugsstater.

Købet af landbrugsvarer fra Kinas side sker efter en periode med opblødning mellem parterne i handelskrigen. De to store køb af sojabønner i september er de største siden juni.

For knap to uger siden undtog Kina også 16 amerikanske varegrupper for allerede indført told på 25 pct., og USA kvitterede senere med at udskyde toldforhøjelser på kinesiske varer fra 25 til 30 pct. med 14 dage til den 15. oktober.

Kina har også igen den senere tid foretaget store opkøb af amerikansk svinekød.

Kina er klar til at fritage svin og soja fra ekstra told  

Medie: USA på vej med milliarder i straftold på EU-varer

Kina køber 600.000 ton sojabønner fra USA  

Mere fra AgriWatch

Tidligere topchef forlader Ticans bestyrelse

Tican er blevet et bestyrelsesmedlem fattigere, efter Ove Thejls har forladt sin post. Aftrædelsen sker, mens slagteriet er under heftig kritik for sin restbetaling. (opdateret med kommentar fra Ove Thejls)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch