Formand: Ny direktør i Delika Food Group er ikke permanent

Stifter, tidligere ejer og nu igen direktør i Delika Food Group, Kurt Møller, skal føre selskabet gennem næste etape, men derfra skal der findes en helt ny, fortæller bestyrelsesformand.
Kurt Møller købte i 2007 pålægsfabrikken Delika sammen med Tom Elert Christensen og stiftede dermed koncernen Delika Food Group. I 2022 blev Kurt Møller erstattet som direktør, men er nu tilbage i en midlertidig stilling. | Foto: Line Carlsson.
Kurt Møller købte i 2007 pålægsfabrikken Delika sammen med Tom Elert Christensen og stiftede dermed koncernen Delika Food Group. I 2022 blev Kurt Møller erstattet som direktør, men er nu tilbage i en midlertidig stilling. | Foto: Line Carlsson.

Kurt Møller er tilbage som topchef for Delika Food Group, men ikke som en permanent løsning.

Det fortæller bestyrelsesformand Claus Juel-Jensen til FødevareWatch, dagen efter den oprindelige stifter, tidligere medejer og tidligere direktør er blevet hevet ind igen, og mens Henrik Biilmann, blandt andet tidligere Friland-direktør, blev fyret efter lidt mindre end to år på posten.

”Vi har fået Kurt Møller ind, fordi han har bygget en imponerende virksomhed, og han kan være med til at høste de kortsigtede synergier af opkøbene. Når vi kommer lidt længere frem, vil vi se, om der skal en ny ekstern adm. direktør på posten.”

”Vi har ikke en tidsramme på Kurts stilling, han er nok den bedste til at lede en virksomhed som Delika, men som sagt vil vi på et tidspunkt nok se os om efter en varig CEO,” slår Claus Juel-Jensen fast.

På Linkedin skriver Henrik Biilmann selv, at ejerne ikke mener, han har forløst nok af det potentiale, en række opkøb har givet koncernen.

”Vi skilles fra Henrik i god ro og orden. Vi har i bestyrelsen besluttet, at vi skal have en anden profil på til at lede den fortsatte transformation og udnytte det samlede potentiale i ind- og udland,” fortæller bestyrelsesformand Claus Juel-Jensen.

Forventer større rentabel omsætning

Bestyrelsesformanden fortæller om potentiale og uforløste synergier på både kort og lang sigt.

I første omgang fortæller han om et større salg på de europæiske markeder. På længere sigt handler det om at skabe mere rentabilitet, være mere konkurrencedygtig og styrke sortimentet for kunderne, siger Claus Juel-Jensen på vegne af sig selv og majoritetsejerne i kapitalfonden Erhvervsinvest, der for lidt over to år siden købte 80 pct. af forretningen af blandt andet Kurt Møller, der dengang også var adm. direktør i Delika Food Group.

Siden har ledelsen været på opkøb.

I starten af 2023 lykkedes det Delika-koncernen at købe op i både Skare Foods og Defcos fabrikker i henholdsvis Aarhus-forstaden Viby og Christiansfeld. Det skete i kølvandet på konkurserne i Skare-koncernen, hvor altså pålægsaktiviteterne fortsat var kørende og blev solgt fra.

Senere på året - lige inden regnskabsbogen blev lukket - købte Delika så det sjællandske kødforædlingsselskab Lepo ved Hedehusene.

Det er de tre opkøb, der har skubbet omsætningen til vejrs, som i januar 2024 afleverede regnskab for sæsonen 2022/23, som også viste stigende indtjening.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FødevareWatch.)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også