Tyskernes kødindtag falder til laveste niveau nogensinde

Førhen var det faldende kødindtag drevet af svinekød, men i 2023 overtog okse- og kalvekød.
I 2023 var det faldende kødindtag primært drevet af okse- og kalvekød. | Foto: Mie Brinkmann
I 2023 var det faldende kødindtag primært drevet af okse- og kalvekød. | Foto: Mie Brinkmann

De tyske kødspisere bliver færre og færre - og i 2023 nåede kødindtaget i Tyskland et nyt, rekordlavt niveau. 

Det viser ny data ifølge mediet Just-Food.

Det årlige kødindtag faldt ifølge Federal Information Centre for Agriculture på år til år basis med 0,8 pct. til i alt 51,6 kilo per person. Til sammenligning lød den tidligere rekord fra i 2022 på 52 kilo per person.

Hvor faldet i kødindtaget før har været drevet af svinekød, var faldet i 2023 drevet af okse- og kalvekød, der svandt ind med næsten 5 pct. svarende til, at indtaget per forbruger faldt med 8,9 kilo. 

Svinekødsindtaget faldt med 2,1 pct. til 27,6 kilo per person. 

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FødevareWatch.)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også