Emmelev køber sig gennem nystiftet selskab ind i Ferm Food

I alt har selskabet gennem det nye selskab Nordfyns Planteprotein opkøbt 25 pct. af fødevareingrediensvirksomheden.
Emmelev har ved årsskiftet købt sig til 25 pct. af Ferm Food.
Emmelev har ved årsskiftet købt sig til 25 pct. af Ferm Food.

Rapsolie-producenten Emmelev har gennem et nystiftet selskab, Nordfyns Planteprotein, opkøbt 25 pct. af Ferm Food, der specialiserer sig i fermentering og fremstilling af fødevareingredienser fra planter og korn.

Målet er at gøre raps til en gængs fødevarer, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

”Beslutningen om at satse på rapsprotein til fødevarer igangsatte en undersøgelse af processer på markedet, og vores valg er faldet på Ferm Foods,” udtaler Morten Simonsen, der er medejer af Emmelev og Nordfyns Planteprotein: 

”Deres fermenteringsteknologi har vist sig at være yderst effektiv og konkurrencedygtig, og teamet kommer med en viden, der er afgørende for vores målsætning om at gøre raps egnet som fødevare,” fortsætter han. 

Emmelev vil bruge den rapskage, der er tilbage fra produktionen af rapsolie, til at producere nye, sunde fødevareingredienser, som blandt andet kan bruges til at forlænge holdbarheden i de brød-, kød- og planteprodukter, det bruges i. Og det skal altså ske i samarbejde med Ferm Food, hvis viden kan bruges i den fermenteringsproces, der er afgørende for at gøre rapsen spiselig.

“Raps er naturligt rig på protein, kostfibre, mineraler og vitaminer og har gode dyrkningsbetingelser i Danmark. Derfor er det ideelt at udnytte rapsen til fødevarer. Med mælkesyrefermentering kan vi nedbryde de bitre stoffer, og gøre rapsen velegnet til konsum,” forklarer Ferm Foods grundlægger, Jens Legarth. 

Ifølge Emmelev og Ferm Food kan rugbrød med fermenteret rapskage holde sig to uger længere. | Foto: PR/Ferm Food
Ifølge Emmelev og Ferm Food kan rugbrød med fermenteret rapskage holde sig to uger længere. | Foto: PR/Ferm Food

Han fortæller videre, at han ser raps have et særligt stort potentiale til fødevareproduktion, hvorfor Emmelev ligeledes kan bidrage til Ferm Foods videre udvikling. Noget, Morten Simonsen gentager:

“Vi ser frem til det nyetablerede partnerskab og til at udvikle på det nye forretningsben, hvor hovedfokus er at skabe nye, sunde fødevareingredienser af høj kvalitet og bidrage til en mere bæredygtig fødevareindustri.” 

Udover rapsolie producere det familieejede Emmelev også biodiesel, foderkager samt protein og glycerin til fødevarer. 

(Denne artikel er bragt af AgriWatchs søstermedie FødevareWatch.)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også