HKScan: Dansk frasalg kan være undervejs

Den finske kyllingekoncern er ifølge en børsmeddelelse i diskussioner om frasalg af den danske forretning, der blandt andet rummer Rose-brandet.
Den danske forretning rummer bl.a. Rose-mærket. | Foto: Pr / Hkscan Denmark
Den danske forretning rummer bl.a. Rose-mærket. | Foto: Pr / Hkscan Denmark

Finske HKScan ligger lige nu i forhandlinger om et frasalg af kyllingekoncernens danske forretning, der blandt andet rummer Rose-brandet.

Det skriver koncernen i en børsmeddelelse torsdag eftermiddag.

Koncernen understreger i samme ombæring, at der ingen sikkerhed er for, hvad frasalgsdiskussionerne vil udmønte sig i. 

”Forhandlingerne knytter sig til HKScans fortsatte vurdering af koncernstrukturen og styrkelsen af balancen i overensstemmelse med tidligere kommunikerede målsætninger,” hedder det i børsmeddelelsen, hvor det videre lyder: 

”Selskabet gennemgår sin positionering på sine markedsområder som en del af koncernens langsigtede strategi med et mål om at vokse til en alsidig fødevarevirksomhed.”

Yderligere kommentarer ønsker selskabet ikke at komme med på nuværende tidspunkt. 

Dansk salgsfremgang

Meldingen om et muligt frasalg kommer oven på, at koncernen i februar kunne aflevere et regnskab for 2023, der bød på fremgang for den danske forretning - tilmed en markant en af slagsen.

I Danmark har selskabet oplevet en vækst i salget på 4,5 pct. til 230,2 mio. euro - heraf 52,2 mio. euro i fjerde kvartal og den bedste driftsindtjening, siden man overtog Rose Poultry herhjemme i 2010.

Driftsresultatet endte således på 3,3 mio. euro, svarende til 24,2 mio. kr. i 2023, mod 1,4 mio. euro året før - og til stor glæde for vicedirektør Jukka Nikkinen fra HKScan Denmark:

”Det er fantastisk at se, at vores strategi kaster gode resultater af sig. Vi er på rette spor, og dette er uden tvivl det bedste år i HKScan Denmarks historie. Vores indtjening er mere end fordoblet til 24,2 mio. kr. før renter,” udtalte han i forbindelse med regnskabsaflæggelsen.

I fjerde kvartal dykkede både den danske omsætning og indtjening dog målt mod samme periode året før med et salgsdyk på 3,8 pct. og et negativt driftsresultat på 0,1 mio. euro. På koncernniveau landede 2023-omsætningen på 1,2 mia. euro, svarende til 8,7 mia. kr., sammenlignet med 1,1 mia. euro året før, mens bundlinjen igen var negativ med et tab på 15,6 mio. euro mod 16 mio. euro i 2022.

I de foregående fem regnskabsår før 2023 har HKScan tabt mere end 230 mio. kr. på bundlinjen for de danske aktiviteter.

HKScan Denmark har hovedkontor i Skejby ved Aarhus og produktion i Vinderup og Skovsgaard.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FødevareWatch.)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også