Biocirc møder kritik for tilbud om trecifret millionbeløb for grønt lys til projekt

Konkurrerende selskab retter kritik mod Biocirc.
Bertel Maigaard, der er adm. direktør i Biocirc, fortæller, at fonden er en del af den pakke, der skal få kommunalpolitikerne til at vælge Biocircs projekt frem for andre. | Foto: Biocirc / Pr
Bertel Maigaard, der er adm. direktør i Biocirc, fortæller, at fonden er en del af den pakke, der skal få kommunalpolitikerne til at vælge Biocircs projekt frem for andre. | Foto: Biocirc / Pr

(Artiklen er opdateret efter DR har ændret i deres originale artikel)

Ud fra devisen om at blive mødt med en større forståelse fra lokalsamfundet har Biocirc tilbudt et trecifret millionbeløb i en ny, grøn fond til lokalområdet, i håb om, at deres projekt Vinkel i Skive får en lettere gang på jord.

Det skriver DR.

Tiltaget, der bliver givet oveni lovkravet om kompensation til naboer, er ifølge en af udviklerens konkurrenter, Eurowind Energy kritisabelt. Det afviser Biocircs adm. direktør, Bertel Maigaard, dog pure.

”Vi skal jo tilbyde de gode ting, vi har. Vi skaber 100 arbejdspladser lokalt. Der kommer en masse skatteindtægt. Og derudover vælger vi også at give en del af profitten tilbage til kommunen og til borgerne. Det er klart, at det skal kommunen jo tage med i deres overvejelser, når de vurderer, om det her er et godt projekt,” siger han til DR.

Over for mediet fastslår Skives viceborgmester, Morgens Birkelund (K), at millionbeløbet er ”fair” og har ”stor betydning” for hans varetagelse af kommunens interesser. Blandt de 22 VE-ansøgninger, kommunen har modtaget, er Vinkel-projekter et af to, der er sendt direkte videre til fordebat i kommunen.

(Denne artikel er bragt af AgriWatchs søstermedie EnergiWatch)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også