Semler køber resterende del af Herborg

Efter knap fem års medejerskab, overtager Semler Agro hele aktieposten i maskinforretningen.
Tidligere direktør og medejer Keld Andersen (th) glæder sig i pressemeddelelsen over det rigtige valg tilbage i 2019 i at sælge til Semler Agro. Her sammen med direktør Lars Beck (tv). | Foto: Semler Agro / Pr
Tidligere direktør og medejer Keld Andersen (th) glæder sig i pressemeddelelsen over det rigtige valg tilbage i 2019 i at sælge til Semler Agro. Her sammen med direktør Lars Beck (tv). | Foto: Semler Agro / Pr

Semler Agro har per 1. januar overtaget det fulde ejerskab af maskinhandleren Herborg Maskinforretning.

Dermed gennemfører Semler Agro nu opkøbet, der blev indledt i 2019, hvor maskinforretningen overtog majoritetsposten på 51 pct. af virksomheden.

Det oplyser Semler Agro i en pressemeddelelse.

”Vi har brugt de seneste år på at integrere Herborg Maskinforretning i vores organisation, som har været en afgørende del af vores strategi, og vi er glade for at have nået frem til en aftale, som alle parter er enige i. Det fulde ejerskab er det rigtige skridt for alle, og vi kan nu fortsætte integrationen samt yderligere udvikle og ensarte vores koncepter,” udtaler Lars Beck, administrerende direktør i Semler Agro.

Ifølge Semler Agros direktør konsoliderer de forretningen og cementerer dermed strategien for salg og service af John Deere-landbrugsmaskiner samt mærkets have-, park- og golfudstyr i Danmark. Han understreger, at fremtiden ligger i udvikling af digitale løsninger til at servicere kunderne.

Som følge af handlen fratræder Lars Henrik Hansen og Jakob Pedersen efter eget ønske deres lederroller i Herborg Maskinforretning, oplyser Semler. Her understreger Lars Beck, at alle øvrige medarbejdere og tidligere medejere fortsætter i deres nuværende job, eller får nye ledende stillinger i den fremtidige organisering.

Semler Agro er en del af Semler Gruppen, der er en af landets absolut største koncerner inden for import og salg af biler. Hvordan Herborgs omsætning har udviklet sig, har der ikke været offentliggjort salgstal for de seneste år.

Ud over Keld Andersen, den nu tidligere direktør og medejer, har Jakob Pedersen, Lars Henrik Hansen, Jens Alfred Poulsen og Martin Hjort Kongsgaard været medejere af selskabet HSM Ejendomsselskab ApS, der siden 2019 har ejet de 49 pct. af Herborg Smede- og Maskinforretning. 

Hvad handelsprisen har været, oplyses ikke af parterne.

Semler Agro-direktør: ”Driftsmaskinen er på plads, men vi er ikke færdige med at investere”

Semler Agro omsatte i 2022 for 907,6 mio. kr. Hvordan omsætningen har udviklet sig i 2023, er der endnu ikke fremlagt.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også