Efter fire år ejer Sydbank stadig landets største juletræsproducent

Landets juletræsproducenter er fortsat utilfredse med, at Sydbank ejer juletræsproducenten Green Team. 
Juletræsproducenter protesterede tilbage i sommeren 2021 foran Sydbanks hovedkontor i Aabenraa over bankens ejerskab af landets største juletræsproducent Green Team. Et ejerskab som banken fortsat holder fast i. (Arkivfoto) | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Juletræsproducenter protesterede tilbage i sommeren 2021 foran Sydbanks hovedkontor i Aabenraa over bankens ejerskab af landets største juletræsproducent Green Team. Et ejerskab som banken fortsat holder fast i. (Arkivfoto) | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

At Sydbank fortsat ejer landets største juletræsproducent Green Team, er langt fra noget, der styrker julestemningen hos landets andre juletræsproducenter, skriver Børsen.

Allerede i sommeren 2021 protesterede flere af juletræsproducenterne foran Sydbanks hovedsæde i Aabenraa for at få banken til at droppe sit engagementet i Green Team. Men lige lidt har det altså indtil videre hjulpet. 

“De sænker priserne for at få solgt deres egne varer. De kører med et kæmpe underskud, fordi de sælger for billigt og under produktionspris,” udtaler tidligere juletræsproducent Henrik Abrahamsen til Børsen. 

Henrik Abrahamsen var i 2021 frontkæmper mod Sydbank på juletræsproducenternes vegne. Dengang mente han, at Green Team solgte juletræer til halvdelen af produktionsprisen. 

”Jeg taber massevis, massevis af penge, og det gør andre producenter også. Man kan ikke leve af det halve af produktionsprisen,” sagde han dengang til FinansWatch.

Fra 2016 frem til 2019 havde Green Team store underskud på regnskaberne kulminerende med et tab på 260,8 mio. kr. i 2018/2019. I oktober 2019 købte Sydbank så den svenske kapitalfond Adelis Eqiuty og en række mindretalsaktionærer ud af det kriseramte selskab og gennemførte en rekonstruktion. 

Bestyrelsesformand i Green Team Christian Junker siger til Børsen, at det er en misforståelse, hvis konkurrenterne er af den opfattelse, at Green Team dikterer priserne i markedet.

“Markedet for juletræer har været udfordrende i en årrække for os og øvrige spillere i markedet. Det er netop faldet i markedet, som har afspejlet sig i vores regnskaber de senere år,” siger han. 

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FinansWatch)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også