Mens russiske Carlsbergs-chefer er fængslet foregår overtagelsen mere fredeligt i Danone

Danone blev ligesom Danmarks største bryggeri tvangsovertaget af den russiske stat i sommer. Men har overtagelsen været præget af mere professionalitet, skriver medier.
Danone er den største mejeriproducent i Rusland og en global aktør. | Foto: Eric Gaillard/Reuters/Ritzau Scanpix
Danone er den største mejeriproducent i Rusland og en global aktør. | Foto: Eric Gaillard/Reuters/Ritzau Scanpix

Mens to tidligere chefer på Carlsbergs russiske Baltika-bryggerier, der blev tvangsovertaget af den russiske stat tilbage i sommeren, er blevet fængslet, har virksomhedsovertagelsen for den franske mejerigigant Danone været anderledes fredelig. I hvert fald ind til nu, skriver Berlingske. 

Danones russiske datterselskab blev i sommer — samtidig med Carlsberg - overtaget af den russiske stat, og mejerigigantens datterselskab er nu under ledelse af personer med tråde til den tjetjenske præsident, Ramzan Kadyrov, der ikke har det bedste ry. 

Nyt navn til Danones russiske divisioner

Alligevel har man i internationale medier kunne læse, at den nye, tjetjenske ledelse opfører sig det, som Financial Times ifølge Berlingske beskriver som ”rimelig professionelt.”

Flere tilskriver det blandt andet, at Danone topchefen, Antoine de Saint-Affrique, ikke er kendt for at være en med store armbevægelser, ligesom han har erfaring med Rusland og Østeuropa fra tidligere i sin karriere.

Danone, der blandt andet producerer yoghurtprodukter og Evian-flaskevand, har været i Rusland siden 1990’erne og er den største mejeriproducent i landet. I alt har den franske mejerikæmpe afskrevet for næsten en milliard euro i den russiske del af forretningen oven på påbegyndelsen af krigen i Ukraine. Selskabet håber ifølge Financial Times fortsat på at kunne sælge sit russiske datterselskab trods den russiske stats overtagelse.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FødevareWatch.)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Photo: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også