Lensgreve sælger biogasanlæg og træder ind i Biocirc

Bendt Wedell, der ejer over 10.000 hektar jord og skov, træder ind i ejerkredsen hos biogaskoncernen Biocirc.
Jens Dige/Ritzau Scanpix | Foto: Jens Dige/Ritzau Scanpix
Jens Dige/Ritzau Scanpix | Foto: Jens Dige/Ritzau Scanpix

Lensgreve Bendt Wedell sælger sit biogasanlæg, der ligger i forbindelse med godset Frijsenborg ved Hammel, til Biocirc og træder samtidig ind i ejerkredsen.

Bendt Wedell er landets største private jordbesidder og ejer godserne Wedellsborg på Vestfyn samt Frijsenborg. Han ejer omkring 10.000 hektar jord og skov.

Det skriver Børsen.

Biocirc er på kort tid blevet en stor spiller på biogas-scenen. Biocirc ejer otte biogasanlæg og har investeret over 2,5 mia. kr. i biogasanlæg. Selskabet vil etablere en række landbaserede energiøer i Danmark, Tyskland og USA. Det har et erklæret mål om at blive verdens største biogaskoncern. I dag er kun Nature Energy større.

Selskabet er ejet af familiekontoret Maigaard og Molbech, der blandt andet investerer Just-Eat-milliardæren Bo Bendtsens penge. DLG har desuden købt sig ind i selskabet.

“Erhvervelsen af Frijsenborg Biogas er et naturligt skridt i vores mission om at fremme bæredygtig energiproduktion. Vores ambitioner i Danmark er fortsat store, og vi vil fortsætte med at udvide vores aktive produktioner og undersøge yderligere områder, hvor der er behov for at etablere biogasproduktion. I vores optik er landbruget en værdifuld facilitator for, at andre sektorer som transportsektoren og industrien generelt kan nå reduktionsmålene i 2030,” siger Biocircs adm. direktør Bertel Maigaard i en meddelelse ifølge Børsen.

Det fremgår ikke, hvad Biocirc har betalt for biogasanlægget, eller hvor meget Bendt Wedell har geninvesteret i Biocirc.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også