Analytiker: Fusion skygger fortsat for Novozymes

Trods lagernedbringelse forud for fusion med Chr. Hansen venter analytiker at Novozymes gentager sine forventninger i kommende regnskab.
Novozymes-topchef Ester Baiget bliver også ledende frontfigur i den kommende fusion med Chr. Hansen. | Foto: Novozymes
Novozymes-topchef Ester Baiget bliver også ledende frontfigur i den kommende fusion med Chr. Hansen. | Foto: Novozymes
af marketwire

Ventetiden presser sig på hos Novozymes, der står på tærsklen til at fusionere med Chr. Hansen. Inden da er det dog ”business as usual” i forbindelse med enzymgigantens regnskab for juli, august og september.

Hos Danske Bank har man suspenderet både kursmål og anbefaling i ventetiden, men bankens analytiker André Thormann venter, at Novozymes gentager sine forventninger i regnskabet for tredje kvartal på trods af lagernedbringelse.

”Men i vores optik er lagernedbringelsen ved at være udjævnet,” skriver han i en analyse forud for regnskabet.

Samlet venter analytiker ifølge et estimat indsamlet af Novozymes, at omsætningen i kvartalet lander på 4414 mio kr. mod 4367 mio. kr. i kvartalet sidste år. Bundlinjen ventes at ligge på 747 mio. kr. mod 1153 mio. kr. i tredje kvartal 2022.

Danske Banks analytiker anfører, at det er fortsat er modvind fra højere produktionspriser, der påvirker lagerbeholdningen.

André Thormann regner med, at Novozymes vil gentage forventningerne om en organisk vækst på 4-6 pct. - forventninger, der fik et hak ned fra 4-7 pct. i forbindelse med regnskabet for andet kvartal. Analytikere venter under ét, at den organiske vækst for hele året vil lande i den absolut høje ende på 6 pct.

Bioenergi kan overraske

Novozymes har haft gang i divisionen Bioenergi med høje vækstrater. Omsætning ventes at toppe resultaterne fra tredje kvartal 2022, med ventede 1066 mio. kr. mod 1017 mio. kr. i juli, august og september i 2022. Den organiske vækst kan dog ikke holde kadencen fra kvartalet sidste år, og analytikerne spår en organiske vækst på 10,3 pct. mod hele 32 pct. sidste år, hvor væksten havde fuld fart på efter coronanedlukningerne.

”Vi mener, at Novozymes er konservativ med hensyn til Bioenergis vækst og prissætning i andet halvår,” skriver Danske Banks analytiker forud for regnskabet.

Afsluttet fusion i sigte

Regnskabet står dog fortsat i skyggen af den forestående fusion med branchefællen Chr. Hansen, når de to smeltes sammen og får ny topledelse, nyt navn og nyt hovedkvarter.

Topledelsen er på plads med Novozymes-topchef Ester Baiget som ledende frontfigur og den kommende finansdirektør for Novozymes, Rainer Lehman, og det samme er placeringen af hovedkontoret i Lyngby. Nu er det blot de sidste endelige godkendelser fra alle myndighederne samt et nyt fælles navn, der mangler at komme på plads.

Tidshorisonten får den endelige sammenlægning er fortsat fjerde kvartal i år eller første kvartal næste år.

Novozymes kommer med regnskab for tredje kvartal 2023 den 26. oktober omkring klokken 8.00.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også