Aktionærforening kalder Hartmann-afstemning om afnotering for en "paradeforestilling"

”Vi vil nu afvente, hvad reaktionerne bliver i de kommende dage, og ligeledes se hvad Nasdaqs og eventuelt Finanstilsynets konklusion bliver på dette forløb,” lyder det fra foreningsdirketøren.
Foto: Francois Lenoir/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Francois Lenoir/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Dansk Aktionærforening kom til æggebakkeproducenten Hartmanns ekstraordinære generalforsamling mandag med en række spørgsmål. Men direktøren for foreningen, Mikael Bank, gik derfra uden at have fået svar.

”Vi må konstatere, at vi reelt set ikke er blevet meget klogere på processen,” siger han om generalforsamlingen, hvor der skulle stemmes om en afnotering af selskabet.

”Det var en paradeforestilling, hvor ingen af de tilstedeværende reelt kunne eller ville svare på nogle spørgsmål,” lyder det fra Mikael Bank.

Det var storaktionæren Thornico, der havde anmodet om den ekstraordinære generalforsamling - og om en afnotering. Thornico, der er ejet af Stadil-familien, havde i første omgang budt 300 kr. per aktie i Hartmann - men efter en del utilfredshed med den pris, endte det med, at tilbuddet blev sat op til 360 kr., hvilket fik en række store mindretalsaktionærer til at takke ja til et salg.

Bestyrelsen har hverken anbefalet eller frarådet købstilbuddet, og det undrer Mikal Bak, at en bestyrelse i et selskab af Hartmanns størrelse ”reelt kan nedlægge sit mandat, og slet ikke mene noget i en proces som denne”.

”Det kom frem, at Thornico angiveligt ingen viden har om, hvordan det er gået for selskabet de seneste 3 måneder, og først vil få denne viden samtidig med resten af markedet. Samtidig blev det sagt, at samtlige medlemmer af bestyrelsen har tæt tilknytning til Thornico, og derfor er inhabile. Denne konstruktion virker en smule surrealistisk,” kommenterer direktøren for Dansk Aktionærforening.

Mikael Bak siger, at foreningen har arbejdet for at sikre transparens og en fair afregning til alle aktionærer.

”Forløbet har været så mærkværdigt og uskønt, så vi kun kan håbe på, at det ikke gentager sig i andre selskaber. Samtidig vil det være klædeligt, at man fik statueret, at denne fremgangsmåde ikke er i orden, og i hvert fald ikke gavner tilliden til børsmarkedet,” siger han og fortsætter:

”Vi vil nu afvente, hvad reaktionerne bliver i de kommende dage, og ligeledes se hvad Nasdaqs og eventuelt Finanstilsynets konklusion bliver på dette forløb.”

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også