Familien Stadil vil afnotere æggebakkeproducent fra børsen

Mindretalsaktionærerne i emballagevirksomheden Brdr. Hartmann tilbydes indløsning af deres aktier. Det er for dyrt at være på børsen, når der ikke handles ret meget i aktien, mener hovedaktionæren.
Brdr. Hartmann fremstiller æggebakker i stor skala. | Foto: Stine Bidstrup
Brdr. Hartmann fremstiller æggebakker i stor skala. | Foto: Stine Bidstrup
af marketwire

Efter mere end 40 år på Fondsbørsen i København kan emballagevirksomheden Brdr. Hartmann snart være fortid som offentligt noteret selskab.

Storaktionæren med en ejerandel på 69,62 pct., Thornico Holding, som er ejet af Stadil-familien og har Christian Stadil som topchef, har nemlig bedt selskabet indkalde til en ekstraordinær generalforsamling med det formål at foreslå en afnotering.

Ved samme lejlighed har Thornico Holding givet udtryk for, at det har en intention om at tilbyde at købe de øvrige aktionærer ud af æggebakkeproducenten til en pris på 300 kr. per aktie.

Det fremgår af en børsmeddelelse sent tirsdag.

Den pris, som Thornico Holding tilbyder, ligger tæt på det aktuelle niveau for Hartmann-aktien, der tirsdag lukkede i kurs 301 kr. De seneste år har aktien vist nedadgående formkurve, efter at den i april 2021 toppede i 649 kr.

I 2023 er den dog steget 2,0 pct., efter at aktien i løbet af de seneste 52 uger er blevet handlet mellem 203 kr. og 377 kr.

Handelsaktiviteten i aktien har været relativt begrænset. Og netop den begrænsede handel er blandt årsagerne til, at majoritetsejeren ønsker at pille selskabet af børsen.

”Thornico Holding har tilkendegivet sin intention om at foreslå afnotering af Hartmanns aktier fra handel og officiel notering på Nasdaq Copenhagen, da selskabet ikke har aktivt udnyttet kapitalmarkedet i mange år, likviditeten i de omsættelige aktier er begrænset og omkostninger forbundet med børsnoteringen er væsentlige,” lyder det i meddelelsen.

Beslutningen skal godkendes på en ekstraordinær generalforsamling, som selskabet vil sætte dato på og indkalde til inden for to uger. Mødet vil dog først blive afholdt tre til fem uger efter indkaldelsen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også