Direkte konsekvens af færre dyr: Daka hæver prisen

Færre dyr og dårlige afsætning af produkter får selskabet til at hæve priserne for afhentning af døde dyr fra 1. oktober. 
Foto: Daka / Pr
Foto: Daka / Pr

Det månedlange fald i bestanden af slagtegrise får destruktionsvirksomheden Daka til at hæve priserne på afhentning af døde svin og kvæg med henholdsvis 5 og 30 pct.

Det skriver Landbrugsavisen på baggrund af en pressemeddelelse fra selskabet. 

”De døde dyr skal afhentes hurtigst muligt for at hindre smittespredning og sikre kvaliteten af råvaren. Men med færre dyr per stop, bliver prisen for afhentning af det enkelte dyr højere. De lavere mængder betyder samtidig, at vi bruger mere energi per ton, vi forarbejder på fabrikkerne. Derfor er vi desværre nødt til at sætte priserne op,” lyder meldingen fra kommunikationschef i Daka, Søren Mohr Jensen, i pressemeddelelsen.

Prisstigningen skyldes ifølge selskabet både faldet i dyr, der skal afhentes, men også et fald i pris på salget af kødbenmel fra kvæg og biodiesel, som øget konkurrence og import fra Kina har næsten halveret. 

Prisstigninger træder i kraft fra 1. oktober, og vil ifølge mediet medføre en gennemsnitlig prisstigning på 1.100 kr. årligt for et landbrug med kvæg. 

Daka blev i 2022 hårdt ramt af stigende energipriser, og måtte trods en stigning i omsætning, se et betydeligt fald i driftresultat.

Trods stigende omsætning styrtdykker Dakas resultat

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også