Ny Greenlab-fond vil etablere innovationscenter

Med mål om at realisere et nyt innovationscenter i Skive-baserede Greenlab vil nystiftet fond have mere forskning i grønne teknologier. 
Fra venstre: Peter Højsgaard, Robbert Stecher, Jens Nielsen og Christopher Sorensen | Foto: Greenlab Skive/pr
Fra venstre: Peter Højsgaard, Robbert Stecher, Jens Nielsen og Christopher Sorensen | Foto: Greenlab Skive/pr

En ny fond ved navn Greenlab Innovation Foundation skal holde torvene i planer om et nyt innovationscenter, der skal fokusere på at fremskynde grøn omstilling. 

Det oplyser Greenlab i en meddelelse. 

”Oprettelsen af Greenlab Innovation Foundation er et udtryk for Greenlabs og ejerkredsens ambitioner og forpligtelse over for det kommende innovationscenter. Med vores hands-on erfaring med energilagringsteknologier, industriel symbiose og zero waste, har Greenlab den ideelle lokation for et innovationscenter, hvor vi kan tiltrække og støtte forskning i grønne teknologier og give vores viden videre til kompetenceudvikling nødvendig for den grønne omstilling,” siger Christopher Sorensen, der er adm. direktør for Greenlab. 

Fonden afholdt sit første bestyrelsesmøde 31. august og i den forbindelse har bestyrelsen konstitueret sig med Christopher Sorensen som formand og Peter Højsgaard som næstformand. 

Derudover er driftsdirektør i Greenlab, Thomas Helsgaun, tiltrådt som direktør i fonden.

Det nye innovationscenter skal ligge i Greenlabs industripark uden for Skive. Centeret skal også tilbyde kontorer til iværksættere, showrooms, lokaler til store events samt besøgscenter for erhvervsturister og skoleklasser.

Norlys gav i februar tilsagn om støtte på 30 mio. kr. til innovationscentret. Spar Vest Fonden støttede også innovationscenteret med 30 mio. kr. i 2021. Nu viol Greenlab rejse de sidste kapital til etableringen. Målet er, at centeret kan opføres i 2024 og benyttes i 2025. 

(Denne artikel leveres i samarbejde med vores søstermedie EnergiWatch)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også