Danpo vil med nyt mærke vise danskerne klimaaftrykket på deres kylling

Med udregninger fra den uafhængige organisation Carbon Trust vil De Danske Familiegårde vise CO2-aftrykket på deres produkter. 
Foto: Pr/de Danske Familiegårde og Danpo
Foto: Pr/de Danske Familiegårde og Danpo

Som den første danske kyllingeproducent lancerer De Danske Familiegårde nu et mærke, der skal give danskerne indblik i klimaaftrykket fra den kylling, de indtager.

Det skriver De Danske Familiegårde, der hører under Danpo-koncernen, i en pressemeddelelse.

”De fleste er nok klar over, at kylling generelt har et markant lavere klimaaftryk end andre kødtyper, men vi vil gerne øge gennemsigtigheden på området, så forbrugerne kan træffe et mere oplyst valg i køledisken. Derfor fremlægger vi med det nye Carbon Trust-mærke CO2-aftrykket på tværs af hele værdikæden – for det enkelte produkt fra jord til bord,” udtaler Anne Gitte Elbronn, marketingchef i De Danske Familiegårde.

Mærket er udarbejdet i samarbejde med den uafhængige organisation Carbon Trust, der har beregnet CO2-aftrykket på kyllingeproducentens produkter - fra jord til bord.

”Vi har valgt at kortlægge hele CO2-aftrykket fra ægget klækkes til dét øjeblik, hvor kyllingen lander på forbrugerens tallerken - inklusiv tilberedningen hjemme i køkkenet,” fortæller Anne Gitte Elbronn videre.

De produkter, der indgår i beregningerne, har på emballagen fået mærket ”Carbon Trust”, hvilket betyder, at produktets CO2-aftryk er certificeret af organisationen med samme navn. Det betyder imidlertid ikke, at produktet har en klimamæssig fordel sammenlignet med tilsvarende produkter.

De Danske Familiegårde oplyser over for FødevareWatch, at man har fravalgt at sætte det enkelte produkts klimaaftryk på emballagen med den begrundelse, at ”tallet i sig selv kan være svært for forbrugeren at forholde sig til,” da der på stående fod ikke er noget at sammenligne med i de øvrige hjørner af køledisken. 

I stedet kan forbrugerne via et påsat link finde oplysninger om de enkelte produkters klimaaftryk, ligesom de på hjemmesiden kan finde sammenligninger med andre kødtyper og fødevarer fra Concitos klimadatabase.

De Danske Familiegårde sælger kyllinger af tre typer: økologisk, fritgående og gårdkylling. Alle er langsomtvoksende racer, hvilket betyder, at de har et lidt højere klimaaftryk end de konventionelle kyllinger grundet deres længere levetid. 

Denne artikel er bragt af AgriWatchs søstermedie FødevareWatch.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også