Bayer nedjusterer forventningerne efter svagt andet kvartal

Den tyske kemikoncern regner nu med en ebidta i intervallet 11,3-11,8 mia. euro sammenlignet med et buddet førhen på 12,5-13,0 mia. euro.
Foto: Ina Fassbender
Foto: Ina Fassbender
AF MARKETWIRE

Bayer har mandag aften nedjusteret forventningerne ”hovedsageligt på grund af yderligere fald i salget” af ukrudtsmidlet ”Roundup”.

Den tyske kemikoncern regner nu med en omsætning i 2023 på 48,5-49,5 mia. euro mod tidligere 51-52 mia. euro, mens driftsresultatet, justeret EBITDA, nu ses ende i 11,3-11,8 mia. euro sammenlignet med et buddet førhen på 12,5-13,0 mia. euro.

Det fremgår af en meddelelse fra selskabet.

Begge prognoser ligger under analytikernes bud, som i følge Bloomberg News er på henholdsvis 49,74 mia. euro for salgets vedkommende og 12,23 mia. euro for driftsoverskuddets vedkommende.

Forventningen til den fri pengestrøm er også sat ned til et nul fra førhen positive 3 mia. euro, mens konsensus her lyder på 2,58 mia. euro.

Kerneindtjeningen per aktie ses desuden nu registreret i 6,2-6,4 euro mod tidligere 7,2-7,4 euro.

”Yderligere prisfald og lavere volumener på grund af lagernedbringelse, især for glyfosat-produkter, samt negative vejrforhold har øget presset,” hedder det i meddelelsen fra Bayer.

Glyfosat er den faglige betegnelse for ukrudtsmidlet ”Roundup”.

De foreløbige regnskabstal for andet kvartal fra Bayer er også en skuffelse med et salg på ”omkring” 11 mia. euro, mens analytikerne her havde regnet med 12,2 mia. euro. Driftsoverskuddet var på 2,5 mia. dollar, og kerneindtjeningen per aktie endte på 1,20 euro mod spåede 1,43 euro.

Med en goodwill-nedskrivning på 2,5 mia. euro i tre-måneders perioden, på grund af den negative udvikling i glyfosat-salget, endte nettoresultatet samtidig med et minus på ”omtrent” 2 mia. euro.

Bayers amerikanske ADR-notering falder mandag med 4,0 pct.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Læs også