Kommune indfører folkeafstemninger om vindmøller og solceller

Fra efteråret bliver det i Tønder muligt for borgere i nærområdet til nye vindmølle- og solcelleprojekter at give deres besyv med i vejledende folkeafstemninger, skriver JydskeVestkysten. 
Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Formentlig i september eller oktober åbner Tønder Kommune for lokale vejledende folkeafstemninger i de områder, der er i spil i forhold til kommende vind- og solcelleprojekter i kommunen. 

Det skriver JydskeVestkysten. 

”For mig er de vejledende, lokale afstemninger en vej til at afmontere det, vi har set tidligere, nemlig at tilhængere og modstandere gennem opsøgende arbejde indsamler tilkendegivelser. Nu giver vi i stedet alle mulighed for på en nem måde at give deres besyv med. Det er simpelthen for at afdramatisere processen, og gøre det nemt at give sin mening til kende. Efterfølgende ser så både høringssvar og de vejledende tilkendegivelser, og så tager vi den derfra,” udtaler formanden for kommunens klima-, vækst- og udviklingsudvalg, Thomas Ørting Jørgensen fra Borgerlisten til avisen. 

De kommende folkeafstemninger skal ske digitalt, så man kan afgive sin stemme hjemme i stuen via computer, tablet eller mobiltelefon. 

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie EnergiWatch.)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Photo: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også