Energiselskab betaler tre gange værdien af landbrugsjord som led i ny park

Better Energy har betalt tre gange så meget, som den reelle markedsværdi er på landbrugsjord til lodsejere omkring Andst. 
Foto: Better Energy
Foto: Better Energy

Per hektar har Better Energy tilbudt 400.000 kr. til alle lodsejere omkring den kommende solcellepark på næsten 300 hektar omkring Andst.

Et par, der ville komme til at bo midt i parken, har derfor solgt deres syv hektar til solcelleselskabet, skriver Jydskevestkysten. Det svarer til en pris på 2,8 mio. kr., og dertil kommer en ukendt pris for lagerbygninger og bolig. 

”Vi aftalte med Better Energy, at vi ville handle per 1. marts. Vi fik alle pengene kontant og kunne gå ud og finde et nyt sted at slå os ned uden at skulle ud og låne og bede om lov. Det hele blev lidt lettere,” udtaler Kia Schack og Asbjørn Hellesøe Jensen til mediet.

Den seneste tid har Better Energy opkøbt store områder jord omkring Vamdrup og Andst, tæt på Vejen. Det sker som led i en kommende solcellepark.

Her er de seneste landbrugshandler

Eksempelvis kunne AgriWatch beskrive at selskabet i maj købte en anden grund til summen af 64 mio. kr. i Vamdrup, ligesom det købte et andet stykke jord for over 35 mo. kr. tidligere på måneden.

Til sammen har en række lodsejere i Andst nu solgt jord for over minimum 100 mio. kr. til Better Energy i slutningen af maj. 

Better Energy køber jord for 100 mio. kr. til solcellepark

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Photo: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også