Kurt Skare-selskab taget ud af rekonstruktion

Holding-selskab for den tidligere Skare-ejer er nu formentlig på vej under konkurs, efter Skifteretten har fastholdt, at rekonstruktion ikke kan gennemføres.
Kurt Skares holdingselskab rummede ejerlederens aktieposter i hans livsværk gennem 51 år. Rekonstruktionen er nu ophørt, og selskabet står nu formentlig til at gå konkurs. | Foto: Casper Dalhoff
Kurt Skares holdingselskab rummede ejerlederens aktieposter i hans livsværk gennem 51 år. Rekonstruktionen er nu ophørt, og selskabet står nu formentlig til at gå konkurs. | Foto: Casper Dalhoff

Rekonstruktionen i Kurt Skares holdingselskab er ophørt efter næsten tre måneders forsøg på at finde en solvent løsning for selskabet.

Det fremgår af de offentlige registre og Statstidende og bekræftes af den nu tidligere indsatte rekonstruktør, Henrik Selchau Poulsen, over for AgriWatch.

Dermed er selskabet nu formentlig på vej under konkursbehandling. I årets begyndelse blev der i hvert fald fra flere kreditorer sendt konkursbegæringer mod selskabet, der indtil Skare-koncernens kollaps i begyndelsen af februar i år rummede aktieposterne for ejerleder Kurt Skares livsværk i Vejen.

Selskabet Kurt Skare Holding ApS trådte i rekonstruktion kort før, at Skare-koncernens mange selskaber med samlet over 1,3 mia. kr. i årlig omsætning endte i konkursbehandling ved indgangen til februar. Samtidig trådte også Kurt Skare personligt i rekonstruktion med selvsamme indsatte rekonstruktør, Henrik Selchau Poulsen fra Bruun Hjejle.

Kuratorerne, der står for oprydningen og forsøget på at redde flest mulige værdier i Skare-koncernens kødselskaber, har ad flere omgange forsøgt at få stoppet rekonstruktionen af både holdingselskab og den personlige sag. 

Holdingselskabet blev efter en afstemning om en rekonstruktionsplan i skifteretten i Esbjerg sidst i marts taget ud af rekonstruktion. Denne afgørelse blev dog påklaget til Landsretten, der ophævede Skifteretttens afgørelse - og dermed sendte selskabet tilbage i rekonstruktion.

Nu har Skifteretten så justeret sin afgørelse over stemmetallene, men er kommet frem til samme konklusion: At rekonstruktionen ikke kan fortsætte.

Rekonstruktør Henrik Selchau Poulsen fortsætter dog arbejdet med at finde en solvent vej ud af kollapset for Kurt Skares personlige økonomi.

”Jeg kan ikke se, at det skulle få indflydelse på rekonstruktionen for Kurt Skare personligt,” udtaler rekonstruktøren.

Her er de juridiske armlægninger dog også markante. Kuratorerne i de konkursramte kødselskaber, med Kammeradvokatens formand Boris Frederiksen i spidsen, mener, at Kurt Skare skal holdes ansvarlig for nogle garantier, han kort før konkurserne stillede for milliongæld fra sine udenlandske datterselskaber i Spanien og Frankrig til koncernen. 

Skare-kuratorer klar til retssag: ”Kurt bør stå ved sine garantier”

Modsat har Kurt Skares advokater påpeget, at disse ikke længere er gældende. Samlet løber striden om garantierne op i beløb på mellem 30 og 140 mio. kr. Striden skal formentlig afgøres ved en særskilt retssag inden for de kommende måneder.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Photo: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også