Biogasanlæg på Djursland skal have leverandørforening

Parterne bag det kommende biogasanlæg på Djursland ønsker at etablere en leverandørforening for at sikre leverancer til anlægget, når det står klart. Over 100 landmænd har udtrykt interesse. 
Foto: Christian Falck Wolff
Foto: Christian Falck Wolff

Ved en stiftende generalforsamling vil Brdr. Thorsen Biogas og Djursland Landboforening etablere en leverandørforening til det planlagte biogasanlæg, de to parter har arbejdet sammen for at få stablet på benene på Djursland. 

Det skriver Maskinbladet med henvisning til en pressemeddelelse fra Djursland Landboforening, som fremhæver, at projektet er blevet taget godt imod, men at der er brug for at få etableret bindende leverandøraftaler for at sikre projektet fremadrettet. 

”Vi har i opstartsfasen fået tilkendegivelser fra over 100 landmænd, som ønsker at levere eller modtage biogas fra det nye fællesanlæg. Dem har vi naturligvis sendt en invitation til generalforsamling, men vi vil gerne have så mange som muligt med denne aften. Det gælder både husdyrproducenter, men også planteavlere, som ønsker at levere biomasse eller modtage afgasset gylle. Så prik gerne din nabo på skulderen og mind dem om datoen,” siger Mogens Hjort Jensen, som deltager i arbejdsgruppen for etableringen af biogasanlægget, skriver mediet. 

Generalforsamlingen finder sted den 15. maj. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også