Tönnies lukker eksport-enhed med 140 ansatte

Eksport-begrænsningerne til Asien får nu tysk slagterikoncern til at lukke særlig afdeling i Weissenfels.
Foto: PR / Tönnies
Foto: PR / Tönnies

Eftervirkningerne af afrikansk svinepest og begrænsningerne på eksport til Asien får nu den tyske slagteri-markedsleder Tönnies til at nedlægge 140 stillinger.

En særlig afdeling for eksport til Asien i Weissenfels i Sachsen-Anhalt lukkes derfor og medarbejderne afskediges. Weissenfels er Tönnies-koncernens næststørste efter hovedafdelingen i Rheda. Det skriver Agrarheute.

”Vi havde høje forventninger til, at eksporten til Korea og Kina ville blive mulig igen på kort sigt. Men udviklingen indtil videre har skuffet og gør dette skridt uundgåelig lige nu,” lyder det fra virksomheden i en udtalelse.

Afdelingen lukker ved udgangen af marts. Ud over de 140, der mister jobbet, arbejder der i alt godt 2000 medarbejdere på stedet. Pakke-opgaverne til eksport samles i stedet i Rheda, fremgår det.

Tyskland blev ramt af afrikansk svinepest (ASF) i september 2020 og siden har der været lukket for langt hovedparten af de asiatiske eksportmarkeder. Disse er især vigtige markeder for de dele af grisen, der kaldes biprodukter, eller Kina-varer. Det er ører, tryner og haler, samt tæer, der har god afsætning i Østen. 

Talrige forsøg fra den tyske regering på blandt andet at opnå regionalisering, så eksport fra de vesttyske områder, hvor der især er stor svineproduktion, kunne genoptages, er endt uden resultat.

Så sent som ved indgangen til marts meldte Tönnies også, at man i en periode stopper slagtning på kreaturslagteriet i Legden som følge af færre kreaturer i Tyskland.

Tönnies stopper slagtning på kreaturslagteri

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også