Ejerkreds bag fynsk biogasanlæg åbner op for flere medlemmer

Selvom ejerkredsen udgøres af 30 landmænd lige nu, er der stadig mulighed for at blive medlem af et kommende biogasanlæg på Fyn.
Foto: Christian Falck Wolff
Foto: Christian Falck Wolff

Det kommende biogasanlæg Sydfyn Bioenergi er klar til at udvide ejerkredsen, der pt består af 30 landmænd, yderligere.

Opførelsen af anlægget, der ventes at kunne behandle 600.000 ton biomasse årligt, fik i den seneste uge grønt lys af Faaborg-Midtfyn Kommune, og selvom den nuværende ejerkreds har den fornødne biomasse, er døren stadig åben for flere, skriver Fyens Stiftstidende.

Fynsk kommune giver grønt lys til biogasanlæg

”Der er stadig flere landmænd, som bor både mere nord- og vestligt end hovedgruppen, som sagtens kunne være interessante at få med. Det er en af flere ting, som vi skal i gang med at undersøge. Nu har vi et projekt, som vi mener, vi kan gå videre med. Er der så folk, som ikke har været med i starten, eller som vi måske har overset, skal vi måske ud og have fat i dem. Det er noget af det, som vi skal arbejde videre med det kommende halve års tid,” siger formand for Sydfyn Bioenergi, Jens Himmelstrup, til mediet.

Det var et næsten enigt byråd, der sagde god for projektet - kun Enhedslisten stemte imod opførelsen af anlægget, der i fulde omdrejninger kan producere 21 mio. kubikmeter gas om året.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også