Kuratorer opgiver at sælge Skare som virksomhed

Medarbejdere opsiges nu, melder kuratorer. Kun et enkelt bud på hele virksomheden kom ind.
Foto: PR
Foto: PR

Det er ikke lykkedes kuratorerne at sælge Skare som virksomhed.

Dermed opsiges nu langt hovedparten af de flere hundrede ansatte i den konkursramte kødkoncern i Vejen.

Det oplyser kurator Boris Frederiksen fra Kammeradvokaten til AgriWatch og FødevareWatch.

”Det har ikke været muligt at finde en samlet køber til virksomheden. Derfor bliver vi nødt til at fritstille og opsige medarbejderne, vi ikke skal bruge,” forklarer han.

I alt fritstilles 30 funktionærer og cirka 200 timelønnede i Vejen. Indtil videre fastholdes dog 33 medarbejdere i Århus Slagtehus i et forsøg på at overdrage denne aktivitet separat, melder kuratoren.

Kuratorerne har siden konkurserne 1. februar arbejdet på at sælge mest muligt af den omfangsrige milliardkoncern samlet videre for at redde flest mulige arbejdspladser. Efter de første 14 dage blev medarbejderne forlænget i deres stillinger med frist til fredag denne uge.

Nu må kuratorerne smide håndklædet i ringen efter en større anlagt budrunde.

”Der er kun kommet ét bud på den samlede virksomhed, men det bud havde ikke en sådan størrelse, at det reflekterede et beløb, der muliggjorde et salg af ejendomme og driftsmidler samlet set. Det kan ikke accepteres. Jeg har grund til at tro, at der ligger et væsentlig højere bud på ejendommene isoleret set,” bemærker Boris Frederiksen.

Dermed er det altså slut på 51 års erhvervshistorie, efter Kurt Skare grundlagde sit livsværk på bar mark i Vejen tilbage i 1972. Efter han startede med bare to medarbejdere voksede koncernen til flere hundrede ansatte og en årlig omsætning på langt over en milliard kroner med handel af kød og pålægs-varer til ind- og udland. 

De seneste år har koncernen, der stadig var under daglig ledelse af den nu 78-årige stifter og hans datter Gitte Skare, dog præget af en række skandaler. Senest sagen om, at Fødevarestyrelsens rejsehold beslaglagde over 250 tons kød, der var ældre end 2017 og ikke havde tilstrækkelig sporbarhed.

Kuratoren lægger ikke skjul på, at opdelingen i Skare-konkursboerne, hvor driften af virksomhederne i især det største af selskaberne Skare Meat Packers har ligget isoleret fra ejendommene, har været en udfordring. Ejendommene ejes af stifter og ejerleder Kurt Skare personligt og ejerlederens privatøkonomi er nu under en også omstridt rekonstruktion.

”Det har ikke gjort det nemmere, at ejendommene har været ejet af Kurt Skare personligt. For hvem skal man så forhandle med? Det er en dum struktur i en situation som den her,” bemærker han.

Skal nu sælge stumper og stykker

Med opsigelsen af hovedparten af medarbejderne går konkursboerne nu ind i en ny fase.

”Vi beholder i omegnen af 15-20 funktionærer og 8-10 timelønnede, som vi beskæftiger i konkursboet med arbejde på lageret og assistance til os,” forklarer Boris Frederiksen.

Resten af medarbejderne opsiges.

”Og så går vi ind i den alternative salgsproces, der handler om at sælge driftsmidler og andre ting hver for sig. Vi er i gang med at sælge varelageret, og nu skal vi så sælge driftsmidlerne bedst muligt, bare ikke som en del af en igangværende virksomhed.” 

Kuratorernes afgørelse kommer netop samme dag, som Skifteretten i Esbjerg afgjorde, at rekonstruktionen for ejerleder Kurt Skares personlige økonomi skal fortsætte.

Medie: Rekonstruktion for Kurt Skare kan fortsætte

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også