Danbred henter ny topchef fra jysk andelsmejeri

Avlsselskabet får sin tredje direktør på under halvandet år, når Them Andelsmejeris nuværende direktør rykker over i genetik-branchen.
Formand Truels Damsgaard har fundet den nye direktør til Danbred.
Formand Truels Damsgaard har fundet den nye direktør til Danbred.

For anden gang på under to år får avlsselskabet Danbred ny direktør.

Denne gang bliver det den nuværende adm. direktør i Them Andelsmejeri, Torben Aarris, der rykker ind som ny adm. direktør. Det oplyser Truels Damsgaard, formand for genetikselskabet.

”Vi har valgt Torben, fordi han er en meget kompetent fyr, når det kommer til at sikre, at man får sin fair share af markedspladsen. Altså at man er til stede på markederne og får positioneret sig rigtigt og klogt. Og så er han dygtig til at organisere tingene omkring sig, så han skaber et godt team. Det er meget vigtigt i denne sammenhæng,” forklarer Truels Damsgaard.

I efteråret 2021 kom Danbred i massivt medie-uvejr som følge af den daværende topchefs gentagne krænkelser mod yngre kvindelige medarbejdere.

Efter et uskønt forløb blev han og den daværende bestyrelse skiftet ud, hvorefter Claus Fertin blev hentet ind som ny topchef. Ved årsskiftet meldte den netop udpegede formand Truels Damsgaard, at bestyrelsen ønskede en ”anden og mere kommerciel profil”.

Bestyrelse forlanger ny profil: Danbred skal have tredje direktør på under to år

Opvokset på grisegård - og klar til at rejse verden tynd

Torben Arris har de seneste fem år været i spidsen for Them Andelsmejeri, hvor han har gennemført en større turnaround med forbedret salg af især oste fra de 13 andelshavere i mejeriet.

Torben Arris glæder sig ikke overraskende til det nye job:

”Danbred er et utrolig spændende selskab. Det sidder på en helt unik viden med en rigtig spændende værdi, både i ind- og udland. Det var for spændende en udfordring til, at jeg kunne sige nej til at stå i spidsen for det. Danbred har et meget internationalt outreach og det globale potentiale for avl af grise gør, at jeg har valgt det til,” forklarer han.

Han tiltræder 1. juni i selskabet, der de seneste år har været kraftigt udfordret, ikke kun på ledelseområdet, men også på salget til verdensmarkederne. 

Først ramte afrikansk svinepest og covid-19 afsætningen til Asien, og sidste år blev salget til Rusland stoppet som følge af Ukraine-invasionen. Tidligere har Danbred solgt for over 1 mia kr. årligt, men det seneste regnskab for 2022 er endnu ikke fremlagt.

Hvad ved du om grise og avlsdyr?

”Jeg ved ikke nok endnu, men det kommer jeg til. Der er helt sikkert en masse mennesker i branchen og Danbred, der kan lære mig en masse om det. Jeg ved mere om virksomhedsledelse og international afsætning, det er det, jeg kan bidrage med. Almindelig udvikling, optimering og drift af virksomheder er det, jeg har beskæfitget mig med. Men jeg skal nok få spændt hjelmen og få løbeskoene på, så jeg får den viden om grise, jeg har brug for,” siger han, men tilføjer så:

”Men jeg er oprindelig opvokset på en grisegård, så jeg ved godt, hvordan gris lugter, og hvordan der er i en grisestald.”

Torben Aarris bor i Hinnerup uden for Aarhus, men er fra 1. juni chef for virksomheden, der ligger i Ballerup.

”Man er nødt til at være lidt fleksibel og være der, hvor jobbet er. Derfor vil jeg også have mit primære kontor i Ballerup. Danbred har også afdeing i Vejen, og der kommer jeg også til at have min gang. Og så skal vi også lidt ud i verden. Det kommer jeg også til at bruge noget tid på.

Danbred har haft en omtumlet tid de sidste par år?

”Det er fortid, og det er sket længe før jeg tiltræder. Jeg tænker på fremtiden. Man styrer så godt ved at styre ud af forruden, ikke ret godt ved at se i bakspejlet. Danbred er en spændende virksomhed med spændende produkter og med kompetente folk i virksomheden. Dem skal jeg se fremad sammen med,” melder Torben Aarris.

Ny CFO på vej også

Ud over at Torben Arris er meldt ud som ny CEO, så ansætter Danbred i samme ombæring en ny tredjemand til den tre mand store direktion. 

Her er valget faldet på Christen Steffensen, der tiltræder sidst i marts. Han har en lang karriere i ind- og udland bag sig, blandt andet som CFO hos Hamlet Protein og Vice President Finance i Chr. Hansen, og i en pressemeddelelse melder bestyrelsen, at hans passion for at forstå komplekse værdikæder samt dybe forståelse for IT gør ham til et godt match med Torben Aarris og selskab

I får også en ny CFO i samme ombæring?

”Ja, han skal afløse den nuværende, der har gjort det godt, men har indset, at pharma-sektoren, som han kom fra, passer bedre til ham end Danbred. Derfor har vi benyttet muligheden for, at Torben og Christen kunne møde hinanden nogle gange under processen, så vi kunne sikre, at de har det godt med hinanden.”

Udpegningen af Cristen Steffensen betyder så et farvel til René Holmen Pedersen, der kom til Danbred 1. januar 2022.

Ud over de to nyansatte direktører sidder salgschef Thomas O. Hansen i direktionen for Danbred.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Landbrugshandlerne, der tinglyses, leveres af Resights. | Photo: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

For abonnenter