Thyregod frasælger aktiviteter til stor maskinfabrikant

Svenske Väderstad køber den sydjyske maskinfabrikants aktiviteter inden for redskaber til mekanisk renholdelse af rækkesåede afgrøder.

Svenske Väderstad, der sælger udstyr til jordbearbejdning og såning, køber den danske maskinfabrikants Thyregods produktsortiment af radrensere. 

Med købet over Väderstads alle intellektuelle rettigheder til Thyregods produktområde for radrensere - både TRV-serien og Swingking, fra 1 juni - fremgår det af en pressemeddelelse. 

Thyregod A/S udvikler, producere og sælge radrensere og arbejder desuden med kamerateknologi og sideforskydelige radrensere. Produkterne bliver med salget tilgængelige for landmænd i over 40 lande via Väderstads forhandlernet.

Bestyrelsesformand Peter Erik Hansen i Thyregod A/S er stolt af, at Väderstad nu bringer de danske radrensere ud i hele verden.

”Landmænd i hele verden efterspørger miljørigtige dyrkningsteknologier. Vores team her i Thyregod har arbejdet dedikeret med udvikling, optimering, produktion og salg af radrensere i mange år, og nu vælger en af branchens internationale sværvægtere så at satse på vores teknologi,” udtaler han i meddelelsen.

Indgår under eget brand

Hos Väderstad ser man overtagelsen af Thyregods radrensere som en rigtig god forretningsmulighed. 

”Ved at bruge vores omfattende og veletablerede netværk af forhandlere og eksisterende kunder, ser vi potentiale for en meget positiv markedsudvikling for os inden for dette nye produktsegment,” udtaler Henrik Gilstring, adm. direktør for Väderstad Group.

I den indledende fase af overtagelsen vil radrenserne blive solgt under Thyregod-brandet og blive fremstillet på Thyregods produktionsanlæg i Danmark. 

Fra sommeren 2024 vil de efter planen blive solgt under Väderstads eget brand. Eksisterende kunder og aktive forhandlere vil dog fortsat kunne blive serviceret af Thyregod og f.eks. købe slid- og reservedele til deres Thyregod TRV- og Swingking rensere som hidtil.

Svensk maskinfabrikant lander rekordhøj omsætning

Den svenske maskinfabrikant Väderstad har netop landet en rekordomsætning for regnskabsåret 2022. Virksomheden er således gået fra 420 mio. euro (3,1 mia. kr.) i 2021 til 550 mio. euro (4 mia. kr.) i 2022.

Også Thyregod er tilbage på sporet igen efter sidste års underskud. Maskinproducenten kom således ud af regnskabsåret 2021/2022 med 840.561 kr. på bundlinjen mod -920.983 året før.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også