Coop-slagteri undlod at infomere myndigheder om problemer hos Skare

I slutningen af 2020 afbrød Coop-slagteriet Hilton Foods samarbejdet med Skare Meat Packers på grund af problemer med sporbarhed, skriver Politiken.
Arkivfoto fra Hilton Foods i Aarhus. | Foto: Finn Frandsen
Arkivfoto fra Hilton Foods i Aarhus. | Foto: Finn Frandsen

Coop-slagteriet Hilton Foods oplevede allerede i slutningen af 2020 problemer med Skare Meat Packers, men myndighederne blev ikke orienteret, skriver Politiken.

I en intern kvalitetskontrol kunne Skare ikke oplyse tiltrækkelig dokumentation for, hvor kødet til Hilton Foods stammede fra, og selvom dokumentationen endte med at blive leveret, afbrød Coop-slagteriet samarbejdet. 

Anmeldelser er afgørende i Fødevarestyrelsens arbejde, og selvom det ifølge Politiken ikke kan vurderes, hvorvidt Coop og Hilton Foods har ”handlet ukorrekt” i sagen, ville det ifølge DTU-professor Tine Hald have givet mening at orientere myndighederne. 

”Hvis man oplever, at det er et generelt problem med sporbarheden på det kød, man får leveret, og man ikke selv synes, det er forsvarligt at bruge kødet, så vil jeg da mene, at det havde været fint, at Coop og Hilton Foods havde orienteret Fødevarestyrelsen. Rent juridisk kan det godt være, at de ikke er forpligtet til det, men man har stadig et moralsk ansvar for at reagere,” siger Tine Hald til Politiken. 

Hilton Foods afviser, at slagteriet burde have informeret myndighederne, da man vurderede, at der i højere grad var tale om sjusk end om svindel og overtrædelse af reglerne. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også