Seges-topchef skifter til Arla

Seges Innovation skal på jagt efter en ny adm. direktør, da Ejnar Schultz fratræder sin toppost til fordel for en stilling i mejerikoncernen Arla Foods.

Til maj skifter Ejnar Schultz rollen som direktør i Seges Innovation ud med en rolle som vicepræsident i Arla.

Han skal lede afdelingen Sustainability & Agriculture Center of Excellence, fremgår det af en pressemeddelelse fra mejerikoncernen.

I sin nye rolle skal Ejnar Schultz skubbe på Arlas bæredygtighed på et globalt plan og videreudvikle arbejdet med dyrevelfærd og mælkekvalitet, lyder det. 

Hanne Søndergaard, koncerndirektør og ansvarlig for landbrug, bæredygtighed og kommunikation, er sikker på, at Ejnar kan hjælpe Arla med at opnå ”hidtil usete resultater.”

”Ejnar kommer med et utrolig højt niveau af ekspertviden inden for bæredygtighed og landbrug, og det vil få betydelig indflydelse på vores arbejde med at være førende inden for bæredygtigt mejeri,” udtaler hun i pressemeddelelsen.

Ejnar Schultz skifter fra en stilling som direktør i Seges Innovation, hvor han i flere årtier har arbejdet med udvikling og innovation i den danske landbrugs- og fødevaresektor. 

Med Ejnars tiltrædelse er Hanne Søndergaards ledelsesteam fuldt på plads efter omrokeringen af områder i starten af 2022, hvor Hanne fik samlet ledelse for landbrug, bæredygtighed og kommunikation. 

Ejnar fortsætter som direktør for Seges Innovation april ud og starter i sin nye rolle hos Arla Foods 1. maj 2023.

Dermed skal Seges Innovaiton på jagt efter en ny leder, og det ærgrer formanden Anders Harck.

”Vi har været utroligt glade for Ejnars indsats gennem alle årene og er kede af, at han ikke længere skal lede Seges Innovation, men jeg glæder mig dog over udsigten til at kunne fortsætte samarbejdet med Ejnar i en anden central placering i Danmarks stærke fødevareklynge,” udtaler han i en pressemeddelelse.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også