Slagteriejer anker: Vil frikendes efter rockerdom

Efter dom i byretten har ejer af sjællandsk slagteri anket sin fængselsdom for afpresning.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

En ejer af et sjællandsk slagteri har besluttet at anke sin dom på 8 måneders fængsel.

Det oplyser hans forsvarer Stefan Møller Jørgensen til AgriWatch.

Slagteriejeren blev dømt for ulovlig afpresning ved Retten på Frederiksberg, efter byretten gennemførte retssagen sidst i oktober.

Slagteriejer dømt: Fik rockere til at true kunde

Rettens dommere fandt det bevist, at slagteriejeren havde stået bag nogle tilfælde, hvor rockere opsøgte en kunde og afpressede vedkommende med pistol til tindingen og trusler mod kunden og dennes børn.

Slagteriejeren nægtede hele vejen gennem sagen, at han havde noget med truslerne at gøre.

Under retssagen fremlagde anklageren flere beskeder sendt mellem kunden og slagteridirektøren, hvor det fremgår, at direktøren er stærkt utilfreds med, at kunden skylder penge. Ifølge Ekstra Bladets dækning af sagen skulle det dreje sig om en gæld på 1 mio. kr.

Allerede i november 2020 lød det i en besked fra slagteriejeren til kunden: ”Hvis jeg ikke har modtaget minimum 300.000,- i morgen tidlig sender jeg dig til inkasso, de har hverken kontor eller jakkesæt, men regn med 25-30 % udover kontoudtog + renter.”

Ud over truslerne fra den nu dømte rocker blev kundens forretning på Frederiksberg også udsat for omfattende hærværk fra 8-9 maskerede mænd, ligesom en medarbejder for nylig er blevet overfaldet med en svensknøgle. Disse forhold indgik dog ikke i retssagen.

Dommerne fandt det påfaldende, at der hos rockerne blev fundet fakturaer mellem skyldneren og kreaturslagteriet. Slagteriejeren forklarede dette med, at han havde haft indbrud i sin bil, og at et ringbind var stjålet. En forklaring som dommerne hverken fandt særlig troværdig eller plausibel, fremgår det af domsudskriften fra byretten.

Nu skal landsretten så også vurdere sagens beviser.

Rockeren, der gennemførte truslerne, fik et års fængsel. En tredje mand, der ifølge sagsomtalen også har tilknytning til rocker-miljøet, blev frikendt. Det er uvist, om deres sager også er anket.

Del artikel

Relaterede artikler

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Photo: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også