Nordjysk varmeværk tvunget til at sælge sit biogasanlæg

Vegger Varmeværk er næsten i mål med salg af biogasanlæg. Varmeværket har set sig tvunget til salget, da man ikke har råd til de nødvendige investeringer, og man er afhængig af én kunde, Arlas ostemejeri i Bislev.
Foto: Louise Herrche Serup
Foto: Louise Herrche Serup

Vegger Varmeværk nærmer sig et salg af sit biogasanlæg til en investor for et tocifret millionbeløb.

Det skriver Nordjyske.

Aftalen er endnu ikke underskrevet, men Tommy Trads Jensen, bestyrelsesformand for Vegger Varmeværk, fortæller, at han forventer, at aftalen falder på plads i løbet af det næste år.

Vegger Varmeværk vil sælge biogasanlægget, der leverer varme til 160 husstande og samtidig producerer til elnettet, da anlægget står over for store investeringer, og da man er sårbar, fordi en stor del af gassen sælges til Arlas ostemejeri i Bislev.

-Hvis Arla nu lukker mejeriet i morgen, så er vi virkelig ude i tovene. Mejeriet har i forvejen skåret ned, fordi en stor del af produktionen er flyttet til Mellemøsten, siger Tommy Trads Jensen, der oplyser, at de nedskæringer allerede har betydet, at Vegger Varmeværk nu leverer 20 procent mindre gas til mejeriet.

Vegger Varmeværk har ikke selv haft mulighed for at låne til de nødvendige investeringer på anlægget, da man ikke har nogen egenkapital, skriver Nordjyske.


Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også