Proteinfabrik vil rulle helt ud til offentlige køkkener

Østjyske Organic Plant Protein vil rulle mobilt køkken ud til offentlige aktører for at vise produkterne frem.
Foto: PR / Organic Plant Protein.
Foto: PR / Organic Plant Protein.

Planteprotein skal være en større del af vores alle sammens kost i fremtiden, lyder ambitionerne fra den østjyske proteinaktøre Organic Plant Protein.

Selskabet har investeret i et mobilt køkken i en container, der skal rulle ud til danske aktører i den offentlige sektor for at vise hvad planteprotein kan byde på, skriver ErhvervPlus. For her er potentialet kæmpe stort med 800.000 måltider serveret hver dag.

”Det er mange. Og jeg er overbevist om, at vores produkter er relevante i den sammenhæng, fordi køkkenerne kan lave de samme måltider, som de gør nu, bare billigere end med kød og vel at mærke med samme proteinindhold som kød, og nemmere end med de alternative ingredienser, de har,” siger stifter og bestyrelsesformand Ulrich Kern-Hansen.

Selskabet fik tidligere på året grovvarekoncernen Danish Agro med i ejerkredsen med en andel på 28 pct. Ulrich Kern-Hansen har stiftet selskabet sammen med sin hustru, Fie Graugaard i 2019. Tidligere har ægteparret stået bag Hanegal.

(Denne artikel er bragt af AgriWatchs søstermedie FødevareWatch.)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også