Eksploderende ægpriser tvinger fransk fødevareindustri ud i nye opskrifter

Ægpriser, der buldrer derudaf, og forsyningsusikkerhed som følge af fugleinfluenza, får flere fødevarevirksomheder til at kigge i nye retninger.
Foto: Sofia Busk/Ritzau Scanpix.
Foto: Sofia Busk/Ritzau Scanpix.

Ægpriserne er mere end fordoblet i Frankrig, hvilket nu får flere af landets fødevarevirksomheder til at justere i opskrifter eller helt at lukke for dele af produktionen.

Det er ifølge Reuters budskabet fra flere franske ægproducenter, der begrunder prisstigningerne med høje foderpriser og energiomkostninger samt forsyningsusikkerhed, fordi fugleinfluenza lige nu får den globale ægproduktion til at falde og dermed umuliggør import.

”Vi er i en situation, som aldrig er set før. I tidligere kriser har vi kunnet vende os mod import - især fra USA - men i år er situationen dårlig overalt, ” lyder det ifølge Reuters fra Loic Coulombel, der er næstformand i den franske industrigruppe CNPO.

Fødevarevirksomhedernes justeringer i opskrifterne kan blandt andet indebære at skifte ægtype, reducere mængden af æg eller brug af alternativer såsom mælkeproteiner.

(Denne artikel er bragt af AgriWatchs søstermedie FødevareWatch.)

Æggekoncern smelter plantebaserede selskaber sammen

Ægpriserne i USA stiger med knap 50 procent

Fugleinfluenza kan true leverancer af friske ænder til jul

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også