Fremtidens danske minkavl samler kræfterne

En genstart af det danske minkerhverv bliver tung, men kan der tjenes penge på et mindre antal skind, er det fint, mener foreningen Danske Mink.
Foto: Ernst van Norde
Foto: Ernst van Norde

Efter regeringen fredag meldte ud, at det midlertidige forbud mod mink udløber til nytår, mødes foreningen Danske Mink for første gang for at diskutere fremtidens danske minkproduktion.

Vurderingen fra Henning Otte Hansen, seniorrådgiver på Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi på KU, lyder, at en genstart af minkerhvervet betyder en genopbygning af hele værdikæden, skriver DR.

Regeringen vil igen tillade minkavl efter nytår

Dertil kommer, at Ruslands invasion af Ukraine ligger en dæmper på markedet, lyder det.

Hos organisationen Danske Mink, der er startet op for de avlere, som vil fortsætte, er formand Louise Simonsen godt klar over, at branchen ikke bliver lige så stor som før.

”Men hvis der kan tjenes gode penge på at producere et mindre antal skind i høj kvalitet, så er det også fint. De danske skind har haft en helt særlig kvalitet, og det vil der også være efterspørgsel på i fremtiden,” siger hun til DR.

Når forbuddet udløber til nytår indføres en række ”smitteforebyggende tiltag”, som minkavlerne skal udføre og opfylde for igen at holde mink.

Formand for Danske Minkavlere Tage Pedersen har tidligere givet udtryk for en forvetning om, at meget få minkavlere vil forsøge at fortsætte med minkavl i Danmark.

”Lige nu er der én, der har besluttet sig, og der er i alt 15, der ikke har søgt om nedlukningserstatning.”

”Så der er 15, der har mulighed for at starte igen. og det bliver ikke alle 15, det bliver nogle ganske få. En-to-tre-fire-fem stykker, flere tror jeg ikke, at det bliver,” sagde han til Ritzau i august.

Minkavlerformand tror på aftale om fortsat avl inden længe

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også