AgriWatch

Hartmann-konkurrent styrede uden om udfordringer i andet kvartal

Finke Huhtamaki overgik analytikernes forventninger i andet kvartal.

Foto: Annika Byrde

Den finske fødevareemballageproducent Huhtamaki, der er konkurrent til Brødrene Hartmann, så bedre end ventede takter i andet kvartal.

Det fremgår af selskabets regnskab for perioden, der er offentliggjort torsdag morgen.

Her styrede Huhtamaki sig sikkert gennem et udfordrende driftsmiljø ved hjælp af sit ”diversificerede produktportefølje,” hvilket sikrede en fortsat god finansiel position med gode vækstmuligheder, fremgår det.

Emballageproducenten omsatte i andet kvartal for 1,15 mia. euro, hvor analytikerne ifølge Bloomberg News havde ventet et salg på 1,08 mia. euro.

Det justerede driftsoverskud (EBIT) voksede 29 pct. til 102,7 mio. euro. Her var konsensus blandt analytikerne et EBIT-resultat på 94,7 mio. euro.

En svækkelse af euro medførte i kvartalet et tab i omsætningen på 68 mio. euro og 6 mio. euro på driftsresultatet (EBIT).

Selv om Huhtamaki ifølge topchef Charles Héaulmé oplevede ”stor modvind fra propper i forsyningskæderne, udfordringer med adgang til råvarematerialer og geopolitisk uro” udviklede efterspørgslen sig ”favorabelt”. Med undtagelse af Kina vurderes efterspørgslen at være tilbage til niveauet før covid-19, siger han i regnskabet.

Huhtamaki har i kvartalet afbødet stigende omkostninger forbundet med inflation.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch