AgriWatch

Ejerkreds bag biogasanlæg tilføjer endnu et til rækken

Danish Bio Commodities (DBC) har købt sig ind i et vestjysk biogasanlæg, som bliver det sjette i porteføljen.

Foto: DBC/PR

Danish Bio Commodoties’ (DBC) opkøbs-togt fortsætter, hvor investeringsselskabet nu har ejerandele i seks biogasanlæg.

Det seneste anlæg i porteføljen er Vestjysk Biogas med en årlig kapacitet på 6,7 mio. kubikmeter bionaturgas, som selskabet har købt 40 pct. af ejerandelene af.

Det skriver DBC i en pressemeddelelse.

Det eksakte beløb oplyses ikke, men der er tale om et tocifret millionbeløb, som ejerkredsen bag DBC har betalt for ejerandelen.

”I DBC har vi fulgt Vestjysk Biogas igennem et stykke tid, og vi er glade for nu at blive medejere af anlægget. Det er et veldrevet biogasanlæg, som vi fornemmer har god lokal opbakning. Vi ser gode perspektiver for videreudvikling, og vi ser frem til at blive en del af denne spændende rejse,” fortæller Rune Ledgaard Sørensen, direktør i Danish Bio Commodities og DBC Invest.

Vestjysk Biogas vil fortsat have Ole Nyholm Kristensen som adm. direktør for anlægget, hvor han er én ud af flere landmænd, der står bag den resterende ejerkreds.

Sammen med den resterende ejerkreds har Ole Nyholm Kristensen store visioner for anlægget. En af disse er at levere grønt brændstof til den tunge transport.

En tankstation lige overfor Vestjysk Biogas, hvor Vestjyllands Andels lastbiler kan tanke, ville f.eks. være en rigtig god historie, påpeger Ole Nyholm Knudsen og fortsætter:

”Nogle af de nye teknologier giver overskudsvarme – måske et fjernvarmeprojekt i Borris også kunne realiseres. Den endelige udviklingsplan er ikke lagt endnu, men vi er klar til at finde den bedste løsning for Vestjysk Biogas i tæt samarbejde med DBC.”

Vestjyllands Andel, Jysk Energi, Langfristet Erhvervs Finansiering og Hedeselskabet udgør Danish Bio Commodities’ ejerkreds. Dertil er der datterselskabet DBC Invest, som opkøber hele eller delvise biogasanlæg.

DBC har på bare to år investeret i seks biogasanlæg.

Steen Bitsch, der er adm. direktør i Vestjyllands Andel og formand for DBC, har tidligere udtalt til AgriWatch, at man sigter efter at råde over 6-8 anlæg indens årets udgang.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch