Kapitalfond sælger producent af slagteriudstyr i milliardhandel

Frontmatec, der producerer slagteriudstyr, får nye ejere. Kapitalfonden Axcel har solgt selskabet efter seks års ejerskab og en række opkøb.
Foto: Frontmatec / PR
Foto: Frontmatec / PR

Efter seks år får producenten af slagteriudstyr Frontmatec nye ejere, hvor de er blevet handlet for et milliardbeløb.

Således sælger kapitalfonden Axcel selskabet til konkurrenten Bettcher Industries, der ejes af den amerikanske kapitalfond KKR, for knap 5 mia. kr. ifølge Børsens oplysninger.

“Vi har haft en helt klar vision om, hvad vi ville med Frontmatec, siden vi startede med dem i 2016, og nu er vi i mål. Det er selvfølgelig dejligt, og jeg er glad og stolt af, at vi har skabt en markedsleder,” siger Christoffer Müller, partner i Axcel, til mediet.

Axcel har tidligere forsøgt at sælge selskabet i 2019 - dog uden held.

I en pressemeddelelse takker Frontmatecs adm. direktør Allan Kristensen sine nu tidligere ejere.

”Jeg vil gerne takke Axcel teamet, som har været med til at udvikle Frontmatec til den førende leverandør, vi er i dag, og ikke mindst alle vores medarbejdere for deres enorme indsats. Vi ser frem til at fortsat at udvikle og vækste Frontmatec sammen med Bettcher og KKR,” siger direktøren.

Den Kolding-baserede producent af slagteriudstyr agerer på global plan og blev skabt i sin nuværende form, da kapitalfonden Axcel betalte omkring 1 mia. kr. for selskabet og fire konkurrenter og slog dem sammen i 2016.

Året efter købte Axcel også britiske Accles & Shelvoke, som blev fusioneret ind i selskabet. Derudover har Frontematec i de seneste år købt kinesiske firma Jining Xinglong Food Machinery Manufacturing, den spanske robotvirksomhed Aira, og i begyndelsen af 2019 købte koncernen den spanske udstyrsproducent Intecal.

Frontmatec har over 1300 ansatte og produktionsfaciliteter i Danmark, Rumænien, Canada, Kina, Storbritannien og Tyskland.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også