AgriWatch

Kapitalfondsejet agrovirksomhed udskifter direktør

Den danske producent af gylleudstyr Agrometer har udpeget ny adm. direktør, der tidligere har arbejdet i flere forskellige landbrugsselskaber.

Karsten Due er ny adm. direktør i Agrometer. | Foto: PR/Danish Pig Genetics

Der er kommet nyt navneskilt på direktørlokalet hos Grinsted-virksomheden Agrometer, der producer gylleudlæggere, vandingsmaskiner og en række andre produkter.

Ny mand i spidsen er Karsten Due, der i oktober stoppede som adm. direktør i avlsselskabet Danish Pig Genetics efter blot otte måneder på posten.

Avlsselskab skifter på topposten efter otte måneder

Hos Agrometer overtager han dags dato posten fra Dennis Wessberg Larsen, der har været direktør i agrovirksomheden siden 2019.

Det fremgår af en ændring i CVR og bliver bekræftet af Karsten Dues profil på LinkedIn.

AgriWatch forsøger at få en kommentar til direktørskiftet hos Erhvervsinvest, der ejer Agrometer. Afgående direktør Dennis Wessberg Larsen ønsker ikke vil kommentere sin afgang.

Trimmet organisation

Agrometer har siden 2016 været ejet af kapitalfonden Erhvervsinvest.

Selskabet har endnu ikke offentliggjort sit årsregnskab for 2021, så de seneste tal er tilbage fra 2020, hvor selskabet præsenterede en bruttofortjeneste på 37,1 mio. kr. og en bundlinje på 8,5 mio. kr.

I 2019 lød selvsamme poster på 31,8 mio. kr. og et rundt nul.

”Vi var en smule udfordret i 2019, hvilket man kan se af tallene. Vi valgte at lave nogle tilpasninger i vores omkostninger i den sidste del af 2019. De er i store træk slået igennem i 2020-resultatet,” sagde Dennis Wessberg Larsen i forbindelse med offentliggørelsen af årsregnskab til AgriWatch.

Avlsformand efter direktørskifte: ”Kemien har bare ikke passet sammen”

En del af de trimmede omkostninger kom fra en reduktion af medarbejderstanden. Ifølge årsregnskaberne havde Agrometer 80 medarbejdere på lønningslisten i 2019, hvor det året efter lød på 67.

”Det siger sig selv, at reducerer man sin medarbejderstab har det en stor indflydelse, men det betyder også, at vi andre har skulle rykke sammen i bussen. Vi har ikke haft mindre at lave, og der har medarbejderne trukket godt igennem i 2020,” sagde Dennis Wessberg Larsen.

Ny svineavlsdirektør: Genetikselskab skal være en af branchens sværvægtere

Danish Pig Genetics indleder partnerskab med russisk landbrugskoncern

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch